PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да почистваме тефлонови съдове
20 Ноем.
Паолина Сярова
Кулинарни СъветиМожем ли да консервираме манджи в буркани
19 Ноем.
4
Паолина Сярова
Кулинарни СъветиКак да съхраняваме круши
18 Ноем.
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се слага аспирин на туршиите?Българинът е традиционалист по отношение на манджите, които консумира. Всеки помни вкуса на бабината туршия, която е ял като малък. Хрупкавите камби успяват да се запазят за дълго благодарение на аспирина.
18 Ноем.
6
Да си направим конфитюр без захарНе е задължително да слагате захар, за да бъдете вашият конфитюр не само здравословен, но и сладък. Ето как!
16 Ноем.
Правила за стерилизиране на бурканиЗа стерилизация на буркани ви е нужна голяма тенджера, където можете да поберете буркан спокойно, тава, кухненска кърпа, вода, сапун, щипки за храна и капачките, с които по-късно ще затваряте бурканите.
16 Ноем.
1
Мариноване и готвене на конско месоКонското месо е едно от най-чистите меса, което е бедно на мазнини и богато на протеини. Използва се за направата на кайма, пастърми, пържоли. Конското месо е много сухо, затова преди готвене трябва да се маринова.
15 Ноем.
Как да изберем правилните кухненски ножове?Изборът на кухненския инвентар е от голямо значение – в крайна сметка всяка домакиня иска да си купи най-доброто и в същото време да вложи разумна сума пари. Кухненските ножове се избират за дълго време.
11 Ноем.
1
Как да оправим пресолената туршияЧували сме вече колко опасна е солта и колко малко количество от нея ни е позволено да консумираме, за да бъдем здрави. И все пак туршийката предполага един по-солен от нормалното привкус.
10 Ноем.
Лесни маринати за месоЗа да бъде вкусно и крехко месото, е много важно да го оставите за няколко часа в марината. Съставките на маринатата допринасят за по-наситения вкус на месото и за неговата крехкост.
08 Ноем.
Как да готвим пресни броколи и карфиолПресните броколи и карфиол са много вкусни, ако се сварят правилно и след това се приготвят по специални рецепти, за да се обогати още повече вкусът им.
07 Ноем.
1
Уреди за готвене на параНай-често на пазара можем да срещнем уреди, които са на 2 или 3 етажа. Изключително удобно е, тъй като можете да разменяте етажите докато готвите, ако са еднакво големи.
06 Ноем.
1
Как да размразяваме месоАко искате да готвите замразено месо, необходимо е първо да го размразите. Колкото по-бавно се размразява месото, толкова по-малко сок и полезни вещества ще бъдат изгубени.
05 Ноем.
Съвети за готвене на патицаМакар, че и двете са пернати, не е едно и също дали приготвяте пиле или патица – различни са не само рецептите, но и подготовката на месото преди същинското готвене. Патицата има много голямо количество подкожна мазнина.
04 Ноем.
1
Тайните на хубавото виноКакви са тайните на хубавото вино – от гледна точка на производство и от гледна точка на потребител. За какво трябва да следим на етикета, за да сме сигурни, че си купуваме качествена напитка?
03 Ноем.
Правилно съхранение на подправкиПравилното съхранение на подправките прави живота им по-дълъг – аромата им се запазва и поставянето им във всяка гозба се усеща. Повечето подправки се предлагат на пазара или на прах или цели.
31 Окт.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други