- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак се прави захарно тесто
11 Април
5
Admin
Кулинарни СъветиПодправки за основни ястия
09 Април
1
Нина Норд
Кулинарни СъветиМетоди за опушване на меса
09 Април
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Уникални съвети за използване на солтаСолта може да се използва в много области на домакинството - почистване на килими и хладилник, сушене на дрехи, почистване на метални предмети, премахване на кръгове от дървени маси.
08 Април
Как се приготвя бамяШушулките на бамята се избърсват с влажна кърпа от мъха преди готвене. За да се премахне донякъде течността в шушулките, бамята се бланшира преди приготвянето.
05 Април
6
Сач и тажин - каква е разликатаСачът и тажинът са глинени съдове, предназначени за приготвяне на месни и зеленчукови ястия. В тях могат да бъдат приготвяни дори десерти.
03 Април
6
Полезен ли е качамакът и как да го готвим?Качамакът е полезна храна, тъй като съдържа много витамин А, витамини от групата В, витамин С и витамин РР. Качамакът спомага за изхвърлянето на токсините от организма и съдържа незаменими аминокиселини.
02 Април
3
Как да съчетаем подправките и продуктитеКак да съчетаем подправките и продуктите. На какви ястия подхождат канела, куркума, кориандър, кимион, джинджифил, карамфил, индийско орехче, копър и чили.
02 Април
Маринованият лук овкусява салатиС маринован лук можете да овкусите салати или риба, а също и да го ползвате за мезе. За да премахнете миризмата на лук или чесън от устата си, изяжте няколко ореха или бадема.
01 Април
Салатата не става чиста с течаща водаЗа да приготвите вкусни и полезни ястия, трябва да знаете как да почистите зеленчуците, преди да ги обработите. Оставете лука за няколко минути във фризера, ако не искате да ви текат сълзи.
30 Март
1
Кулинарна обработка на дивечПреди да стигне месото от дивеч до топлинна обработка, то се подлага на различни видове обработка в продължение на няколко дни. Месото на голяма част от дивите животни и птици трябва да се маринова дълги часове.
29 Март
Плоски питки от цял святПриготвянето на питки е едно от най-старите занимания в света. А насъщният се смята за един от най-древните продукти в човешката история.
28 Март
Как да приготвим перфектното кафеПравилното приготвяне на кафе го превръща в напитка, която дарява бодрост и настроение. Идеалното кафе се приготвя в медно джезве, а за да е по-екзотично, можете да му добавите пикантни подправки.
27 Март
1
Хранителни предимства на месото от щраусМесото от щраус има висока хранителна ценност и съдържа много малко мазнини и холестерол, което го прави много подходящо за хора, които искат да се хранят здравословно.
26 Март
2
Някои тънкости при готвенето на птиче месоКогато избирате птиче месо, а предпочитате да е от млада птица, натиснете гръдната кост. Ако потъне лесно, птицата е млада. Печената гъска ще е с хрускава коричка, ако я полеете с вода.
24 Март
1
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 719
Основни Рецепти
15 245
20 596
Други