Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се слага аспирин на туршиите?Защо се слага аспирин на туршиите?
18 Ноем.
6
Българинът е традиционалист по отношение на манджите, които консумира. Всеки помни вкуса на бабината туршия, която е ял като малък. Хрупкавите камби успяват да се запазят за дълго благодарение на аспирина.
Да си направим конфитюр без захарДа си направим конфитюр без захар
16 Ноем.
Не е задължително да слагате захар, за да бъдете вашият конфитюр не само здравословен, но и сладък. Ето как!
Правила за стерилизиране на бурканиПравила за стерилизиране на буркани
16 Ноем.
1
За стерилизация на буркани ви е нужна голяма тенджера, където можете да поберете буркан спокойно, тава, кухненска кърпа, вода, сапун, щипки за храна и капачките, с които по-късно ще затваряте бурканите.
Мариноване и готвене на конско месоМариноване и готвене на конско месо
15 Ноем.
Конското месо е едно от най-чистите меса, което е бедно на мазнини и богато на протеини. Използва се за направата на кайма, пастърми, пържоли. Конското месо е много сухо, затова преди готвене трябва да се маринова.
Как да изберем правилните кухненски ножове?Как да изберем правилните кухненски ножове?
11 Ноем.
1
Изборът на кухненския инвентар е от голямо значение – в крайна сметка всяка домакиня иска да си купи най-доброто и в същото време да вложи разумна сума пари. Кухненските ножове се избират за дълго време.
Как да оправим пресолената туршияКак да оправим пресолената туршия
10 Ноем.
Чували сме вече колко опасна е солта и колко малко количество от нея ни е позволено да консумираме, за да бъдем здрави. И все пак туршийката предполага един по-солен от нормалното привкус.
Лесни маринати за месоЛесни маринати за месо
08 Ноем.
За да бъде вкусно и крехко месото, е много важно да го оставите за няколко часа в марината. Съставките на маринатата допринасят за по-наситения вкус на месото и за неговата крехкост.
Как да готвим пресни броколи и карфиолКак да готвим пресни броколи и карфиол
07 Ноем.
1
Пресните броколи и карфиол са много вкусни, ако се сварят правилно и след това се приготвят по специални рецепти, за да се обогати още повече вкусът им.
Уреди за готвене на параУреди за готвене на пара
06 Ноем.
1
Най-често на пазара можем да срещнем уреди, които са на 2 или 3 етажа. Изключително удобно е, тъй като можете да разменяте етажите докато готвите, ако са еднакво големи.
Как да размразяваме месоКак да размразяваме месо
05 Ноем.
Ако искате да готвите замразено месо, необходимо е първо да го размразите. Колкото по-бавно се размразява месото, толкова по-малко сок и полезни вещества ще бъдат изгубени.
Съвети за готвене на патицаСъвети за готвене на патица
04 Ноем.
1
Макар, че и двете са пернати, не е едно и също дали приготвяте пиле или патица – различни са не само рецептите, но и подготовката на месото преди същинското готвене. Патицата има много голямо количество подкожна мазнина.
Тайните на хубавото виноТайните на хубавото вино
03 Ноем.
Какви са тайните на хубавото вино – от гледна точка на производство и от гледна точка на потребител. За какво трябва да следим на етикета, за да сме сигурни, че си купуваме качествена напитка?
Правилно съхранение на подправкиПравилно съхранение на подправки
31 Окт.
Правилното съхранение на подправките прави живота им по-дълъг – аромата им се запазва и поставянето им във всяка гозба се усеща. Повечето подправки се предлагат на пазара или на прах или цели.