Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Уникални съвети за използване на солтаУникални съвети за използване на солта
08 Април
Солта може да се използва в много области на домакинството - почистване на килими и хладилник, сушене на дрехи, почистване на метални предмети, премахване на кръгове от дървени маси.
Как се приготвя бамяКак се приготвя бамя
05 Април
6
Шушулките на бамята се избърсват с влажна кърпа от мъха преди готвене. За да се премахне донякъде течността в шушулките, бамята се бланшира преди приготвянето.
Сач и тажин - каква е разликатаСач и тажин - каква е разликата
03 Април
6
Сачът и тажинът са глинени съдове, предназначени за приготвяне на месни и зеленчукови ястия. В тях могат да бъдат приготвяни дори десерти.
Полезен ли е качамакът и как да го готвим?Полезен ли е качамакът и как да го готвим?
02 Април
3
Качамакът е полезна храна, тъй като съдържа много витамин А, витамини от групата В, витамин С и витамин РР. Качамакът спомага за изхвърлянето на токсините от организма и съдържа незаменими аминокиселини.
Как да съчетаем подправките и продуктитеКак да съчетаем подправките и продуктите
02 Април
Как да съчетаем подправките и продуктите. На какви ястия подхождат канела, куркума, кориандър, кимион, джинджифил, карамфил, индийско орехче, копър и чили.
Маринованият лук овкусява салатиМаринованият лук овкусява салати
01 Април
С маринован лук можете да овкусите салати или риба, а също и да го ползвате за мезе. За да премахнете миризмата на лук или чесън от устата си, изяжте няколко ореха или бадема.
Салатата не става чиста с течаща водаСалатата не става чиста с течаща вода
30 Март
1
За да приготвите вкусни и полезни ястия, трябва да знаете как да почистите зеленчуците, преди да ги обработите. Оставете лука за няколко минути във фризера, ако не искате да ви текат сълзи.
Кулинарна обработка на дивечКулинарна обработка на дивеч
29 Март
Преди да стигне месото от дивеч до топлинна обработка, то се подлага на различни видове обработка в продължение на няколко дни. Месото на голяма част от дивите животни и птици трябва да се маринова дълги часове.
Плоски питки от цял святПлоски питки от цял свят
28 Март
Приготвянето на питки е едно от най-старите занимания в света. А насъщният се смята за един от най-древните продукти в човешката история.
Как да приготвим перфектното кафеКак да приготвим перфектното кафе
27 Март
1
Правилното приготвяне на кафе го превръща в напитка, която дарява бодрост и настроение. Идеалното кафе се приготвя в медно джезве, а за да е по-екзотично, можете да му добавите пикантни подправки.
Хранителни предимства на месото от щраусХранителни предимства на месото от щраус
26 Март
2
Месото от щраус има висока хранителна ценност и съдържа много малко мазнини и холестерол, което го прави много подходящо за хора, които искат да се хранят здравословно.
Някои тънкости при готвенето на птиче месоНякои тънкости при готвенето на птиче месо
24 Март
1
Когато избирате птиче месо, а предпочитате да е от млада птица, натиснете гръдната кост. Ако потъне лесно, птицата е млада. Печената гъска ще е с хрускава коричка, ако я полеете с вода.