Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим соятаКак да готвим соята
13 Септ.
Соята е бобова култура и понякога може да ви отнеме доста време, за да се свари, също както при боба. За по-бърз начин, можете да я сварите в тенджера под налягане.
Как да изсушим смокиниКак да изсушим смокини
13 Септ.
Смокините се сушат на слънце, за да поемат топлината на слънчевите лъчи. Когато узреят първите смокини, се берат, сушат се, разпръснати върху решетки и покрити с марля или тънък плат.
Как да съхраняваме праскови и нектариниКак да съхраняваме праскови и нектарини
12 Септ.
Най-важното при съхраняването на прасковите и нектарините е да ги премествате внимателно, тъй като и най-леката травма на плода води до загниване.
Как да готвим риба тонКак да готвим риба тон
11 Септ.
Филето на рибата тон се запържва на тиган или се пече на грил или на фурна. Френското ястие клафути от риба тон с маслини ще стане любимо на семейството ви.
Да си замразим чушки за зиматаДа си замразим чушки за зимата
11 Септ.
Замразените чушки са много удобни съставки за всяко ястие, тъй като могат да се добавят както в зеленчуковите, така и в месните манджи. Замразените чушки могат и да се пълнят.
Тънкости при приготвяне на пържолиТънкости при приготвяне на пържоли
11 Септ.
22
Приготвянето на вкусни пържоли е цяло изкуство. За да се получат крехки, топящи се в устата пържолки, трябва да сте наясно с изкуството на приготвянето им.
Как да си изсушим босилекКак да си изсушим босилек
10 Септ.
1
Босилекът е една от най-ароматните подправки и ако го изсушите правилно, вълшебният му аромат ще се запази дълго. Така ще имате цяла зима под ръка вкусна и ароматна подправка
Как да ядем мидиКак да ядем миди
10 Септ.
1
Ако мидите са почистени предварително, няма нищо сложно в консумацията им – те трябва просто да се хапнат на една хапка. По-сложно е, когато мидите са с черупките си, които са съвсем леко отворени.
Как да съхраняваме картофи?Как да съхраняваме картофи?
09 Септ.
През зимата картофите изискват специфични условия на съхранение. Картофите се съхраняват на сухо и тъмно, а също така проветриво място, което е недостъпно за студовете.
Дресинг за салата с червен портокалДресинг за салата с червен портокал
08 Септ.
С червен портокал, който е символ на Сицилия, можете да приготвите не само алкохолни коктейли и плодова салата, но и да го използвате за направата на дресинг за салати и сос за риба.
Как да си направим стафидиКак да си направим стафиди
08 Септ.
2
Най-вкусните стафиди стават от грозде без семки. Стафидите са полезни и вкусни. Когато огладнеете между храненията, една шепа стафиди е добра алтернатива на нездравословните десерти.
Да си изсушим ябълки за зиматаДа си изсушим ябълки за зимата
08 Септ.
Ябълките се сушат на слънце или във фурна. Ако ябълките, които ще сушите, не са достатъчно сладки, се прави захарен сироп така, че да е достатъчно сладко за вашия вкус.
За и против китайската кухняЗа и против китайската кухня
06 Септ.
Полезното в китайската кухня се крие в различните видове водорасли, подправки и всевъзможни зеленчуци, които съдържат вещества, които са полезни за човешкия организъм.