Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Обработка на месото от диво прасеОбработка на месото от диво прасе
23 Януари
За да подготвите месото на дивото прасе за готвене, трябва да почистите кожата от четината. Ако използвате месото на по-възрастни животни, оставете го да кисне в 2-процентов разтвор на оцет във вода.
Как да си направим квас за хлябКак да си направим квас за хляб
22 Януари
13
За да си направите квас за хляб, трябва да следвате няколко точно определени правила. На първо място обърнете внимание на съда, в който ще го отглеждате, вида брашно и следвайте технологията.
Кулинарни хитринки при готвенето на бобКулинарни хитринки при готвенето на боб
20 Януари
3
На боба най-много отиват джоджена и целината като подправки. Зеленчуците са известни – лук, морков, пипер, домати. След като е готов и е ред да бъде изяден, допълнете вкуса му с люта чушка.
Как да сготвим домашна кокошкаКак да сготвим домашна кокошка
18 Януари
Ако имате възможността да похапвате домашно произведени продукти, вие сте истински късметлии. Но има ли разлика в приготвянето на домашно животно и такова купено от магазина?
Как да си замразим празКак да си замразим праз
17 Януари
Ако искате да замразите зеленчука, нужно е да го изчистите, да обелите първия му слой, да премахнете брадата и да го измиете. След като се отцеди, започнете да го режете на шайби, около сантиметър дебелина.
Малките тайни на голямата кухняМалките тайни на голямата кухня
16 Януари
Няколко прекрасни съвети при готвене: Ананасът и кивито не стават за желиране, а мазната риба не се сервира с вино. Ледени кубчета със замразени цветя са изискана украса за коктейли и десерти.
Не убивайте желанието на хлапето за готвенеНе убивайте желанието на хлапето за готвене
16 Януари
Ако детето има желание да бъде вашият помощник готвач, го поощрете. Възлагайте му елементарни задачи, които то с радост ще изпълнява. С него можете да приготвите десерт с ябълки.
С какво се съчетава царевицатаС какво се съчетава царевицата
15 Януари
В по-студеното време, когато зелето се консумира все още прясно, също можете да се възползвате от наличието на царевицата – нарежете зеле на тънки пръчици, настържете морков и добавете краставица и царевица.
Сезонът на киселото зелеСезонът на киселото зеле
14 Януари
Независимо какво сте решили да приготвите, за да стане вкусна гозбата със зеле, най-важното правило е да бъде по-мазничко. Просто на този продукт му е нужна мазнина и в случай, че сте решили да готвите постна манджа, сложете повечко олио.
Пийте чая с мляко, но без захарПийте чая с мляко, но без захар
13 Януари
Пиенето на чай с мляко помага на централната нервна система, на бъбреците и сърцето. По-полезно е да се смесва чай с мляко и дори с масло, отколкото със захар.
Как да си направим мътеницаКак да си направим мътеница
11 Януари
1
Мътеницата е наричана още бутаница или мътàн. Представлява млечна напитка, подобна на айряна, традиционна за България. Но в никакъв случай не трябва да се бърка с айряна.
Видове картофиВидове картофи
10 Януари
Картофите са сред най-широко произвежданите култури в света, след пшеницата, ориза и царевицата и на четвърто място по обем на сурова продукция.