PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиСъвети за съхранение на салати
29 Юни
Жана Г.
Кулинарни СъветиКонсервиране на кайсии и праскови
27 Юни
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при готвене на бамяБамята е била открита около Етиопия през 12-ти век пр. н. е. и е била отглеждана от древните египтяни. Бамята е един чудесен източник на ценни хранителни вещества.
25 Юни
Какво вино за кое сирене е подходящоНай-добрите съчетания се получават, когато виното е направено в същия регион, където и сиренето. Към меките мазни сирена като бри и камамбер се подбират вина с висока киселинност.
24 Юни
1
Съхранение и консервиране на гъбиЗадължително записвайте върху пликовете кога сте сложили гъбите за замразяване. Бланшираните и сурови могат да бъдат замразявани за 3 месеца, а приготвените на пара - до една година.
23 Юни
1
Как да изсушим вишни и черешиЧерешите и вишните са едни от любимите плодове на всеки от нас. Въпреки, че те са сезонни плодове и се намират в прясно състояние през пролетта и началото на лятото, не е невъзможно те да бъдат изсушавани.
22 Юни
Как да съхраняваме тиквичкиВъпреки че е на разположение целогодишно на повечето пазари, основният сезон за тиквичките е от май до август. Това е така и за това те често са наричани летни тиквички.
22 Юни
Домашна ферма за кълновеКълновете са невероятен източник на здраве и енергия. Те могат да се направят в домашни условия, чрез буркан с марля или тарелка с почва.
21 Юни
2
Как се прави домашна бираМного хора искат да опитат поне веднъж да си направят сами домашна бира. Това лесно може да се направи, ако разполагате със зърна – пшенични, ечемичени или ръжени, хмел, бирена мая.
18 Юни
6
Консервиране и съхранение на чесънЗа да съхраните правилно чесъна и да остане годен по-дълго време, най-добрият вариант е той да бъде сплетен на плитка. След това, можете да окачите плитката на хладно и сухо място.
15 Юни
Съвети за съхранение на продуктитеПрясното мляко се съхранява дълго, ако след като го купите, го кипнете. През зимата добавете малко захар в млякото – половин супена лъжица на литър мляко, а през лятото – сода за хляб на върха на ножа.
14 Юни
Бланширане на скариди и други морски даровеБланширането на морските продукти е бърз метод за тяхната обработка. Скаридите се бланшират за една минута, за калмарите са необходими две минути.
13 Юни
Девет храни, които могат да ни надживеятВие току що сте започнали да готвите по някоя от любимите си рецепти и точно по средата се оказва, че ви липсва един от продуктите, защото сте го хвърлили по време на последното почистване на вашата кухня.
13 Юни
1
Как да почистим скарата и грилаДобре е, като всеки съд или уред за готвене, и грилът да минава основно почистване. За да не ни се налага често да чистим решетъчната скара, може да приложим трик.
12 Юни
2
Тайните на вкусното печено месоПреди да печете месото, най-добре е да го мариновате. Най-лесният и бърз начин е да го поръсите с черен пипер и да го намажете с чесън, след което да го залеете с олио.
11 Юни
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 081
Основни рецепти
15 321
20 781
Други