Канелените пръчици са много ароматни, а същевременно издържат много по-дълго, отколкото канелата на прах. Плътно затворена, далеч от светлина и влага, канелата запазва свойствата си до шест месеца, докато канелените пръчици се съхраняват години наред. Ако счукате една пръчица ще получите позната канела на прах.
Канелените пръчици имат широка употреба, освен това са полезни и с много приятен аромат.
Използват се като здравословен, натурален ароматизатор – пръчиците са алтернатива на спрейовете срещу миризми, които използваме в домовете си.
Използвайте канелата да ароматизира домът ви като поставите пръчиците в тенджера с вода и ги варете на слаб огън. Наслаждавайте се на страхотния аромат, знаейки че използвате натурално средство, а не химикали, които ще вдишвате вие и вашето семейство.
Още един вариант за натурален аромат с канела на пръчици е като добавите обелки от ябълка и портокалови корички. Сложете ги във вряща вода и се насладете. Разбира се тези аромати не са толкова дълготрайни като изкуствените, но поне са здравословни.
Използвайте ги, за да поднесете изискано кафе на вашите гости – пръчица канела в захарницата придава приятен и екзотичен аромат на захарта, подходяща е както за кристалната, така и за бялата и кафява захар.
Освен като бъркалка за кафето, може да я използвате и като такава в капучиното и топлите напитки, алкохолни и безалкохолни коктейли, слага се и в сладкарски продукти. Използва се и за направата на чай.
Канелените пръчици се използват за направата на различни сладкиши и кремове, както и в украсата на торти и рула.
Аранжирайте празничната трапеза с канелени пръчици, може да се използват в букети, просто трябва да проявите въображение.
Освен, че е уханна подправка, канелата се бори с висока кръвна захар, а нашето тяло реагира на нейното загряващо действие и забързва метаболитните процеси. Канелата действа противовъзпалително и има подмладяващ ефект върху кожата.
Коментари