Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тайните на вкусния чийзкейк

Тайните на вкусния чийзкейк

редакция:
Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Тайните на вкусния чийзкейк
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
29.00 лв.

Съвети при приготвяне на чийзкейк

Чийзкейкът е един от най-вкусните и леки десерти. За плънката при приготвянето на чийзкейк се използват сирене рикота, маскарпоне или извара. Не се престаравайте с маслото за основата, спазвайте пропорциите и температурния режим на изпичане и охлаждане.

Основата на чизкейка не трябва да стои продължително време във фурната, след като блатът вече е изпечен. Той трябва да се охлади върху решетка.

За опростяване на технологията, основата от маслени трохи може да не се запича, а просто да се притисне и да се сложи в хладилника.

Може да заместите основата на чийзкейка със смес от натрошен корнфлейкс, смлени ядки, пудра захар и масло. Опитните кулинари смятат, че класическият чизкейк не е необходимо да се пече.

Във Великобритания чизкейкът е непечен студен десерт, в който обикновено базовият слой се прави от натрошени бисквити, смесени с масло, мляко, захар, сметана и желатин.

Рецепта за чийзкейк с ягоди

Чийзкейкът с ягоди е много лесен и вкусен десерт. Можете да замените ягодите с други плодове по избор.

Чийзкейк с ягоди

Необходими продукти:

За основа: 300 грама бисквити, половин чаша захар, 120 грама омекнало масло, 1 супена лъжица зехтин за намазване.

За плънката: 300 грама маскарпоне или крема сирене, половин чаша пудра захар, половин чаша течна сметана, 2 чаени лъжички лимонов сок.

За украса: 500 грама ягоди.

Бисквитите заедно със захарта смелете в блендер. Добавете омекналото масло и разбъркайте до получаване на еднородна маса.

Стените и дъното на тава намажете с мазнина. Сипете сместа, като я разстилате на равен слой. Сложете в загрята на 200 градуса фурна и печете 8 минути. Изчакайте добре да изстине и извадете от тавата.

За плънката разбийте сиренето с пудрата захар. Отделно в блендер разбийте сметаната и лимоновия сок. На тънка струйка излейте тази смес в сиренето. Размесвайте с леки движения отдолу нагоре.

Сипете плънката в изстиналата основа и поставете в хладилника за 3 часа. Измийте ягодите, изцедете ги и подредете върху плънката. Оставете домашния чийзкейк в хладилника за още 30 минути.

Не пропускайте да опитате също:

- рецепти за шоко чийзкейк

- идеи за плодов чийзкейк

- чийзкейк без печене

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
43
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Албена Асенова
Албена Асенова
Много любим десерт.
14.05.2016 21:45
qwerty
qwerty
На цигански ли пишеш?!
15.03.2012 16:54
4
2
соня
соня
ква тънка струйка кметаната след като се разбие не става ли на сняг оточнете ако може
15.03.2012 14:57
4