Подобно на микровълновите фурни вече и електрическите скари започват да заемат важно място в домакинството. Най-често изтъкваните плюсове на готвенето на скара е фактът, че не са нужни много мазнини, лесно се почистват и храната става сравнително бързо.
Електрическите скари имат голямо предимство пред тиганите, защото скарите имат улеи за изтичане на мазнината. Това е важно и трябва обърнете внимание при закупуването на скарата.
Размерът на електрическата скара също е от голямо значение и вие трябва да прецените за колко хора ще приготвяте храна на тази скара. Ако трябва да нахраните повече хора най-добре изберете скара с голяма повърхност. Това ще ви улесни значително.
Зависимост какво ще приготвяте на скарата можете да изберете грил скара или плоча. При грил скарата трябва да изберете такава с възможност за пълнене на ваничката отдолу с вода, за да намалите дима и миризмата, които биха се получили при приготвянето на храната, а в същото време предотвратява прегряването.
При скарата тип гладка плоча важно е покритието да е незалепващо, топлината да бъде разпределена равномерно по цялата плоча, което ще гарантира еднаквото приготвяне на храната.
Дръжките и трябва да бъдат ненагряващи се, за да не се изгорите случайно. Скарата трябва да има и вадещ се термостат с информация за температурата. Термостатът също е хубаво да има няколко степени на нагряване, за да можете спокойно да регулирате приготвянето на храната.
Най-добре да изберете комбинирана скара, т.е. такава с две повърхности и грил и тип плоча. Обърнете внимание, защото покритието на скарата трябва да е незалепващо.
Хубаво е независимо каква скара изберете да обърнете внимание на възможността за почистване. Изберете скара, която ще почиствате лесно и без много излишни усилия. Другото, което е важно е нагревателя да има защитно покритие за предпазване повърхността от прегряване.
Ако имате миялна машина, то можете да обърнете внимание дали скарата е подходяща за миялната. Важно е скарата да е лека и лесна за носене.
Коментари