Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се избавим от основните вредни навици в кухнятаКак да се избавим от основните вредни навици в кухнята
26 Юни
Една от най-честите грешки, които домакините допускат, е да нагреят олиото в тигана до степен, в която то започва да пуши. Това обикновено се случва, когато се обърнат с гръб към печката.
Съвети при готвене на бамяСъвети при готвене на бамя
25 Юни
Бамята е била открита около Етиопия през 12-ти век пр. н. е. и е била отглеждана от древните египтяни. Бамята е един чудесен източник на ценни хранителни вещества.
Какво вино за кое сирене е подходящоКакво вино за кое сирене е подходящо
24 Юни
1
Най-добрите съчетания се получават, когато виното е направено в същия регион, където и сиренето. Към меките мазни сирена като бри и камамбер се подбират вина с висока киселинност.
Съхранение и консервиране на гъбиСъхранение и консервиране на гъби
23 Юни
1
Задължително записвайте върху пликовете кога сте сложили гъбите за замразяване. Бланшираните и сурови могат да бъдат замразявани за 3 месеца, а приготвените на пара - до една година.
Как да изсушим вишни и черешиКак да изсушим вишни и череши
22 Юни
Черешите и вишните са едни от любимите плодове на всеки от нас. Въпреки, че те са сезонни плодове и се намират в прясно състояние през пролетта и началото на лятото, не е невъзможно те да бъдат изсушавани.
Как да съхраняваме тиквичкиКак да съхраняваме тиквички
22 Юни
Въпреки че е на разположение целогодишно на повечето пазари, основният сезон за тиквичките е от май до август. Това е така и за това те често са наричани летни тиквички.
Домашна ферма за кълновеДомашна ферма за кълнове
21 Юни
2
Кълновете са невероятен източник на здраве и енергия. Те могат да се направят в домашни условия, чрез буркан с марля или тарелка с почва.
Как се прави домашна бираКак се прави домашна бира
18 Юни
6
Много хора искат да опитат поне веднъж да си направят сами домашна бира. Това лесно може да се направи, ако разполагате със зърна – пшенични, ечемичени или ръжени, хмел, бирена мая.
Консервиране и съхранение на чесънКонсервиране и съхранение на чесън
15 Юни
За да съхраните правилно чесъна и да остане годен по-дълго време, най-добрият вариант е той да бъде сплетен на плитка. След това, можете да окачите плитката на хладно и сухо място.
Съвети за съхранение на продуктитеСъвети за съхранение на продуктите
14 Юни
Прясното мляко се съхранява дълго, ако след като го купите, го кипнете. През зимата добавете малко захар в млякото – половин супена лъжица на литър мляко, а през лятото – сода за хляб на върха на ножа.
Бланширане на скариди и други морски даровеБланширане на скариди и други морски дарове
13 Юни
Бланширането на морските продукти е бърз метод за тяхната обработка. Скаридите се бланшират за една минута, за калмарите са необходими две минути.
Девет храни, които могат да ни надживеятДевет храни, които могат да ни надживеят
13 Юни
1
Вие току що сте започнали да готвите по някоя от любимите си рецепти и точно по средата се оказва, че ви липсва един от продуктите, защото сте го хвърлили по време на последното почистване на вашата кухня.