Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Кремове за фунийки и кошнички

Кремове за фунийки и кошнички

AdminAdmin
Администратор
9484
Кремове за фунийки и кошнички
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл-31%
Качество без компромис:
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл
15.00 лв.
10.35 лв.

Различните видове фунийки и кошнички са много приятно допълнение към всяка една празнична /а и не само празнична/ трапеза. Ако сте решили да приготвите подобен десерт у дома, тук ще ви помогнем с две рецепти за вкусни кремове, които да използвате за да ги гарнирате.

Лимонов крем за пълнеж на фунийки и кошнички

Необходими продукти: 100 мл пресен лимонов сок, кората на 1 лимон, 80 мл вода, 150 г захар, 2 ванилии, 4 яйца, 240 г меко масло.

Начин на приготвяне: Най-напред изцеждаме лимона, след което добавяме водата, захарта и получената смес трябва да заври за няколко минути. Не забравяйте да поставите вътре и кората от вече изцедения лимон. В подходящ съд разбиваме яйцата и после добавяме към тях малко от горещата смес. Целта е да се темперират.

Разбъркваме добре и след това добавяме яйцата към лимоновия сок, докато е още горещ. Така полученият крем връщаме отново на котлона. Варим го при непрекъснато разбъркване, до момента в който започне да лепне по лъжицата. Сваляме крема от огъня и го оставяме да се охлади. През това време разбиваме маслото на пяна. След като кремът е изстинал, добавяме към него разбитото масло.

Кремове за фунийки и кошнички

Ванилов крем за пълнеж на фунийки и кошнички

Необходими продукти: 500 мл прясно мляко, 4 жълтъка, 40 г брашно, 150 г захар, 1 ванилия.

Начин на приготвяне: В подходящ съд разбийте жълтъците и добавете към тях захарта. Отново разбъркайте и постепенно добавяйте брашното и прясното мляко. Сложете сместа на огъня и варете докато се сгъсти, като не спирате да разбърквате през цялото време.

След като кремът добие подходящата гъстота, свалете го от огъня и добавете ванилията. Вместо брашно може също така да се използва и нишесте с аромат на ванилия. Ако искате кошничките да омекнат по-бързо, трябва да ги залеете с този крем, докато още е горещ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен