- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиДа изненадаме гостите с оригинални коктейли
31 Май
Паолина Сярова
Кулинарни СъветиЕлектрическа скара или на дървени въглища
31 Май
1
Анонимен
Кулинарни СъветиТънкости при готвене на козе и овче месо
30 Май
1
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подреждане на платаКрасиво подреденото плато е много важна част от празничната маса. Дори без повод подреждайте нарязаните парчета салам или кашкавал красиво, за да внесете повече настроение в ритуала на храненето.
30 Май
Съвети за поднасяне на риба и морски даровеСлед кулинарната обработка на рибата е много важно да се избере подходящ съд, в който тя да бъде сервирана. Най-подходяща за тази цел са порцелановите, металните и дървените съдове, както и стъклените плата.
29 Май
Разликата между кроасаново и бутер тестоКроасановото тесто се приготвя с мая, за разлика от бутер тестото. Но и в двата вида тесто се слага доста масло. Тестото за кроасани се приготвя с яйца, за разлика от бутер тестото, в което не се слагат яйца.
28 Май
Съхранение и консервиране на боб, грах и лещаБобът, грахът и лещата за бобови растения, които са много полезни, хранителни и доста лесни за приготвяне. Част от тях можете да консервирате, а други да съхранявате без да е необходима консервация.
28 Май
Тънкости при печенето на пещЗа да разберете дали пещта вече се е нагряла достатъчно, че да метнете в нея хляба или пицата, хвърлете в нея половин шепа брашно.
27 Май
1
Защо кексът е глетавАко в тестото за кекса има плодове, които са по сочни, предварително леко ги поизстискайте, защото иначе кексът ще си остане глетав, колкото и да го печете.
26 Май
6
Съвети за почистване на скараАко искате скарата ви винаги да е чиста и да ви служи дълго време, след като я използвате, оставете да поизстине и веднага почистете вътрешната и външна повърхност на скарата.
25 Май
4
Тайните на вкусното пуешко месоЗа да сготвите вкусно пуешко ястие, трябва да сте наясно с определени правила за приготвянето на това вкусно и диетично месо. Ако купувате не замразено, а охладено пуешко месо, купете го два дни, преди да го готвите.
25 Май
Съвети при мухъл по хранитеВажно е да се знае, че някои видове плесени са силно отровни, дори могат да образуват канцерогенни вещества, така наречените митотоксини, които при натрупване в организма предизвикват сериозни заболявания.
24 Май
3
Съвети за почистване на кухненските съдовеЗагорялото по тефлоновото покритие се почиства, като в тигана се слагат две супени лъжици бакпулвер, долива се половин чаша вода, кипва се и след това се охлажда. Тиганът се почиства с мека гъба.
23 Май
Тайната на вкусните катмиКатмите са местен специалитет на родопчани. Там ги наричат марудници и ги пекат на огнище или на печка. Голяма част от хората не знаят кога е палачинка и кога катма.
23 Май
2
Трайност на яйцатаИзвън хладилника, но на хладно, яйцата могат да престоят до десетина дни, ако са сурови, и до три дни, ако са сварени. Няма как да изядете развалено яйце, защото то излъчва силен аромат на сяра.
22 Май
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 719
Основни Рецепти
15 245
20 596
Други