Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подреждане на платаПодреждане на плата
30 Май
Красиво подреденото плато е много важна част от празничната маса. Дори без повод подреждайте нарязаните парчета салам или кашкавал красиво, за да внесете повече настроение в ритуала на храненето.
Съвети за поднасяне на риба и морски даровеСъвети за поднасяне на риба и морски дарове
29 Май
След кулинарната обработка на рибата е много важно да се избере подходящ съд, в който тя да бъде сервирана. Най-подходяща за тази цел са порцелановите, металните и дървените съдове, както и стъклените плата.
Разликата между кроасаново и бутер тестоРазликата между кроасаново и бутер тесто
28 Май
Кроасановото тесто се приготвя с мая, за разлика от бутер тестото. Но и в двата вида тесто се слага доста масло. Тестото за кроасани се приготвя с яйца, за разлика от бутер тестото, в което не се слагат яйца.
Съхранение и консервиране на боб, грах и лещаСъхранение и консервиране на боб, грах и леща
28 Май
Бобът, грахът и лещата за бобови растения, които са много полезни, хранителни и доста лесни за приготвяне. Част от тях можете да консервирате, а други да съхранявате без да е необходима консервация.
Тънкости при печенето на пещТънкости при печенето на пещ
27 Май
1
За да разберете дали пещта вече се е нагряла достатъчно, че да метнете в нея хляба или пицата, хвърлете в нея половин шепа брашно.
Защо кексът е глетавЗащо кексът е глетав
26 Май
6
Ако в тестото за кекса има плодове, които са по сочни, предварително леко ги поизстискайте, защото иначе кексът ще си остане глетав, колкото и да го печете.
Съвети за почистване на скараСъвети за почистване на скара
25 Май
4
Ако искате скарата ви винаги да е чиста и да ви служи дълго време, след като я използвате, оставете да поизстине и веднага почистете вътрешната и външна повърхност на скарата.
Тайните на вкусното пуешко месоТайните на вкусното пуешко месо
25 Май
За да сготвите вкусно пуешко ястие, трябва да сте наясно с определени правила за приготвянето на това вкусно и диетично месо. Ако купувате не замразено, а охладено пуешко месо, купете го два дни, преди да го готвите.
Съвети при мухъл по хранитеСъвети при мухъл по храните
24 Май
3
Важно е да се знае, че някои видове плесени са силно отровни, дори могат да образуват канцерогенни вещества, така наречените митотоксини, които при натрупване в организма предизвикват сериозни заболявания.
Съвети за почистване на кухненските съдовеСъвети за почистване на кухненските съдове
23 Май
Загорялото по тефлоновото покритие се почиства, като в тигана се слагат две супени лъжици бакпулвер, долива се половин чаша вода, кипва се и след това се охлажда. Тиганът се почиства с мека гъба.
Тайната на вкусните катмиТайната на вкусните катми
23 Май
2
Катмите са местен специалитет на родопчани. Там ги наричат марудници и ги пекат на огнище или на печка. Голяма част от хората не знаят кога е палачинка и кога катма.
Трайност на яйцатаТрайност на яйцата
22 Май
Извън хладилника, но на хладно, яйцата могат да престоят до десетина дни, ако са сурови, и до три дни, ако са сварени. Няма как да изядете развалено яйце, защото то излъчва силен аромат на сяра.