Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пръжкиКак да си направим пръжки
10 Февр.
Пръжките се съхраняват най-добре в хладилник и се ползват като добавка в качамак, като плънка за солени кифли, а освен това правят много вкусно тестото за бухти, ако се добавят в него.
Домашният дресинг е по-вкусен от купешкияДомашният дресинг е по-вкусен от купешкия
09 Февр.
Пригответе си сами дресинг за салата, като използвате три части олио по избор и една част киселина - оцет или лимонов сок. Ореховото олио е подходящо за салати със синьо сирене.
Как да съхраняваме продуктите по-дългоКак да съхраняваме продуктите по-дълго
07 Февр.
1
Как да съхраняваме някои продукти по-дълго време. Млякото не трябва да се държи на вратата на хладилника. Зеленчуци не се замразяват заедно с плодове.
Какъв съд да изберем за готвенеКакъв съд да изберем за готвене
05 Февр.
Различните съдове за готвене имат свои плюсове и минуси. Какви са предимствата и недостатъците на алуминиевите, емайлираните, тефлонените, неръждаемите съдове и йенското стъкло.
Да си направим домашна сладкарска сметанаДа си направим домашна сладкарска сметана
05 Февр.
1
Най-лесният начин за приготвяне на сметана в домашни условия е да махнете каймака от пълномаслено мляко. След това престоява на студено няколко дни и сметаната е готова.
Как да разпознаем алкохола ментеКак да разпознаем алкохола менте
05 Февр.
Истинското вино не се смесва с водата, а образува сякаш червени нишки във водата. Колкото по-бързо се смесва виното с водата, толкова повече химични добавки и оцветители има във виното.
Как да си направим крокан за тортаКак да си направим крокан за торта
04 Февр.
Кроканът за торта представлява оригинална, вкусна и красива поръска за торта, която я превръща в истинска наслада за окото. Перфектният крокан за торта се приготвя с ядки.
Какво да направим с овесени трициКакво да направим с овесени трици
04 Февр.
Овесените трици са първата, най-груба фракция при смилането на зърната. Триците се състоят от обвивката на зърното и от несортирано овесено брашно.
Как се готви черен дробКак се готви черен дроб
03 Февр.
2
Не трябва да се препържва черният дроб или дълго да се вари, тъй като става жилав. За да бъде свинският черен дроб по-мек, той се пържи две-три минути в сгорещено олио.
Идеи за подреждане на масаИдеи за подреждане на маса
02 Февр.
С помощта на различни начини за подреждане на масата можете да създадете неповторима атмосфера в дома си и да се пренесете в други страни.
Как се готви месо от диво прасеКак се готви месо от диво прасе
01 Февр.
Месото от диво прасе има много особености и трябва да се спазват някои правила, за да бъде приготвено вкусно. Добре е да се използва за основно ястие.
Как се яде и чупи кокосов орехКак се яде и чупи кокосов орех
01 Февр.
Има различни начини за чупене на кокосовия орех. Можете да пробиете с шило дупка, да излеете млякото от кокосовия орех, а след това с ножовка срежете кокоса в центъра му.
Ядливи и отровни гъбиЯдливи и отровни гъби
01 Февр.
4
Съществуват много видове гъби, но някои от тях са изключително отровни и дори гъбари, които имат опит, натрупан с години, могат да сбъркат и да съберат отровни гъби.