Създайте сами дресинг за салати, който най-много отговаря на вкусовите ви предпочитания. Той със сигурност ще е доста по-вкусен от този в магазините.
Не забравяйте, че тайната на всеки дресинг е следната: смесват се три части олио или зехтин с една част оцет или друг вид киселина, например лимонов сок.
Въпросът е какъв оцет да изберете. Балсамовият например, е подходящ за средиземноморски салати и печени зеленчуци. Ябълковият е подходящ за салати, в които има и плодове.
Лимоновият сок, смесен с избрано от вас олио, е подходящ за зелена салата и пармезан. Ореховото олио е идеално за салати, които съдържат синьо сирене.
За да не ви стане тежко, смесете го наполовина със слънчогледово олио. Зехтинът е подходящ за средиземноморски салати, които съдържат морски дарове.
Ако не искате дресингът да е прекалено кисел, добавете щипка захар или чаена лъжичка мед. Допълнителен вкус ще му придадат запечени скилидки чесън. Те трябва да престоят в дресинга 12 часа.
Коментари