Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се готви език?

Как се готви език?

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Език с домати

За да бъде езикът вкусен, той трябва да се приготви по специален начин. Преди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода.

След това се слага в тенджера, залива се със студена вода и на слаб огън се загрява до кипване. С решетъчна лъжица се отстранява пяната от повърхността.

Водата се посолява и езикът се сварява при температура, близка до точката на кипене – за целта след кипването на водата огънят се намалява.

След като поомекне, но не съвсем, във водата се добавят моркови, половин глава лук, нарязана на кръгчета, и корен от целина.

сварен език

Езикът е готов, когато връхчето му лесно се пробожда с вилица. След като е сварен, езикът се отцежда и се нарязва на филийки с дебелина един сантиметър.

Вкусно се получава, ако сварите езика с дафинов лист. За целта при варенето, когато добавяте лука, моркова и целината, се добавят и два дафинови листа.

Език по царски се приготвя от сварен по класическия начин език и една консерва грах от 800 грама, а също така един морков, едно яйце, магданоз, копър и желатин.

Прецежда се бульонът, останал от варенето на езика, охлажда се, добавя се желатинът и се оставя за един час. След това се загрява, без да кипва, за да се разтвори желатинът.

В индивидуални форми или в голяма форма за кекс се подрежда езикът, нарязан на филийки, свареният и нарязан на кръгчета морков, нарязаното на кръгчета сварено яйца, грахът и зелените подправки.

Всичко се залива с готовия бульон и се оставя в хладилника за няколко часа, за да се стегне. Обръща се върху чиния и се сервира.

Вижте също как се бели език, какви подправки са подходящи за свински език и научете полезно ли е да се яде език. Опитайте непременно и рецептите ни за паниран език и вкусен телешки език.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен