Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Подходящи подправки за свински език

Подходящи подправки за свински език

Подходящи подправки за свински език

Макар да има много диетолози, които ни съветват да избягваме свинското месо, безспорен факт е, че то е сред най-често сещаните меса по света. Това важи и за свинския език, който по отношение на вкус и хранителни стойности по нищо не отстъпва на първокачественото свинско месо.

Казано най-общо свински език си похапват всички народи, чиито култури позволяват оглеждането на свине за месо.

Американците не са му чак такива фенове, но азиатските държави, латино американските, както и източно европейските го консумират редовно и то сготвен по най-разнообразни начини- сварен, задушен, изпечен и сервиран както топъл, така и студен.

Преди да ви покажем кои са подходящите подправки за свински език, е важно да знаете, че за да е вкусен, той трябва първо да е сварен и обелен.

Времето на варене на свинския език зависи от големината му, както и от това дали е от младо или по-възрастно животно.

Колкото по-младо е то, толкова по-малко време за варене на езика ще ви е необходимо, но обикновено то варира между 1.30 и 2 часа. Може да опитате да направите свински език в тенджера под налягане и така бихте си спестили доста време, стига да разполагате с такава.

Различните народи използват различни подправки, които прибавят по време на варенето на езика, за да може той да се овкуси добре. Характерни подправки за езика освен сол са черен пипер на зърна, бахар и дафинов лист.

За по-богат вкус на бульона можете да използвате и традиционните корени за супа, състоящи се от целина, пащърнак и корен от магданоз. Хрянът също пасва много добре, а някои хора добавят към бульона, в който се вари езика и лук, морков или чесън.

Източноевропейските народи често поднасят езика задушен в масло и поръсен с червен и черен пипер. Популярни рецепти включват също така и поднасянето му с винен или гъбен сос.

Свински език с гарнитура

Персите обичат да похапват свинския език заедно с местно приготвени хлебчета, от които си правят сандвичи и освен език добавят и горчица и доматки.

Свинският език е много богат на витамини и минерали и ако свикнете да го включвате редовно в менюто си, организмът ви ще е много по-защитен от вируси и инфекции. Препоръчва се да се консумира и след тежко прекарани болести за укрепване на имунитета.

Той е много подходящ за консумация дори когато спазвате диета с високо съдържание на мазнини, особено така нашумялата кето диета. Прибавяме и факта, че не е толкова скъп продукт, а вариантите да си го приготвите са безброй.

По какъвто и начин да решите да подправите свинския език, не забравяйте, че той е чудесен начин да разнообразите менюто си. За още по-голямо разнообразие, приготвяйте свинския език всеки път по различен начин и с различни подправки.

Експериментирайте с вкусни идеи за предястия със свински език, а защо не и супи със свински език. Вариантите са много.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest