Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Kакво върви с шампанско

Kакво върви с шампанско

редакция:
DesislavaDesislava
Новак
217
Празнична трапеза с шампанско
Шампаниера Матирана - 20 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Шампаниера Матирана - 20 см
19.99 лв.

Шампанското е много по–гъвкаво отколкото повечето вина, относно избора на храна, с която да бъде поднесено. Колкото е важен избора на шампанско, което да подхожда на нашият вкус, толкова се оказва важен и подборът на това, с което да го съчетаем.

И така, какво върви с шампанското?

Плодове – особено ягоди, които разбира се са класика в жанра.

Ядки, като най-много му подхождат бадемите.

Всякакви гъбени предястия.

Сирена. Най–подходящи са твърдите сирена, като пармезан, козе сирене, гауда и чедър.

Всякаква паста или ризото, особено ако са със сметана или сос от гъби. Избягвайте тежките доматени сосове, тъй като техният кисел вкус, засилва киселинноста на шампанското.

Зеленчуци, риба и морски дарове, особено хайвер, скариди, раци и омари.

Птици и дивечови птици, като патицата са особено подходящи за розовото шампанско. Други меса, като телешко, свинско и агнешко. Хубаво е агнешкото да е леко алангле. Чудесен избор е и гъшият дроб.

Азиатската кухня е много подходяща за сухото шампанско. Киселата му нотка се съчетава много добре с тези пикантни храни.

Сушито и мексиканската храна са много подходящи за най-сухите видове шампанско.

Почти всички видове десерти, съчетани с плодове и плодови кремове. Също така и шоколада, който е едно прекрасно допълнение към сухо шампанско.

Наистина тази напитка върви почти с всичко, рецепти с тежки сосове и силни подправки не се препоръчват, защото техния аромат може да надделее над деликатния вкус на шампанското. А ето и едно много лесно и ефектно предложение.

Пълнени гъби

Отстранете пънчетата на 20-30 средно големи гъби. В тиган с масло запържете леко 2-3 глави ситно нарязан зелен лук и нарязаните пънчета на гъбите. След 2-3 минути добавете една чаена лъжица галета и 250 грама настърган чедър, бъркайте до разтопяване на чедъра.

След това отстранете от котлона и с получената плънка, напълнете леко осолените гъби. Запечете в намаслена тавичка за 12-15 минути и сервирайте.

Въпреки всичко всеки, човек е строго индивидуален, спрямо избора си на храна, за това ние ви дадохме само няколко насоки за това, с какво можете да съчетаете шампанското.

То е един прекрасен избор на питие, което може да внесе празнична и романтична нотка в семейните ви вечери и освен това е достоен представител на празничната трапеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest