Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Глазури и украси на тортиГлазури и украси на торти
04 Март
Поставянето на глазурата е крайният етап в приготвянето на тортата, но именно тя представя визуално сладкиша и затова ролята й не бива да се пренебрегва.
Как се прави домашна моцарелаКак се прави домашна моцарела
04 Март
6
Вижте как можете да си направите вкусна моцарела и то в домашни условия. Рецептата е изключително лесна и бърза.
Тайните на крехкото телешко месоТайните на крехкото телешко месо
01 Март
Телешкото месо става вкусно и крехко, ако се спазват някои правила при приготвянето му. За да стане телешкото задушено по-вкусно, преди да го сготвите, го потопете в брашно и го запържете до златисто.
Подходящи зеленчуци за рибаПодходящи зеленчуци за риба
01 Март
Рибата се съчетава отлично с повечето видове зеленчуци. За да приготвите вкусна рибена гозба, можете да използвате както някой отделен вид зеленчук, така и комбинация от няколко.
Тънкости при задушаване на месоТънкости при задушаване на месо
28 Февр.
Задушеното месо става много вкусно, ако се спазят някои тънкости при приготвянето му. За да се подобри вкусът на месото, може да се добави малко вино.
Как да си направим пармезанКак да си направим пармезан
28 Февр.
Най-известният италиански кашкавал е пармезанът. Той се добавя в различни ястия, но най-вече се използва за поръсване на спагети. Можете да направите пармезан и в домашни условия.
Подходящите подправки за оризПодходящите подправки за ориз
24 Февр.
За ориз е подходящ кориандърът, а също така куркумата, шафранът, кардамонът, джинджифилът, кориандърът, запържените в масло корени от целина и магданоз.
Как да задушим зеленчуциКак да задушим зеленчуци
23 Февр.
1
Задушените зеленчуци стават много вкусни и запазват голямо количество от витамините си. Топлинната обработка с малко течност на слаб огън запазва и аромата на зеленчуците.
Как да размразяваме месотоКак да размразяваме месото
23 Февр.
Правилното размразяване на месото е много важно, за да се запазят вкусовите му качества. За да запазите вкусовите качества на месото, спазвайте няколко прости правила.
Кои подправки за подходящи за супаКои подправки за подходящи за супа
22 Февр.
1
За супите с месо са подходящи магданозът, куркумата, кърито, черният пипер, дафиновият лист, пащърнакът, индийското орехче, лютият червен пипер, босилекът.
Как се прави украса за тортаКак се прави украса за торта
21 Февр.
2
Има много начини да се украси една торта. Могат да се използват различни плодове, целувки, шоколадови пръчици, смлени или цели парчета ядки, бисквити, бишкоти, украса от карамел и така нататък.
По какво се познава качественото месоПо какво се познава качественото месо
20 Февр.
Месото с високо качество, тоест прясното месо, което гарантира приготвянето на вкусно и здравословно ястие, винаги е покрито със съвсем тънка коричка в бледорозов или бледочервен цвят.