Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни соеви продукти и тяхното приложениеОсновни соеви продукти и тяхното приложение
02 Август
Ползите от соята за организма са много. Разумното хранене задължително трябва да включва редовен прием на соя или соеви продукти.
Босилекът - кралската подправкаБосилекът - кралската подправка
30 Юли
Босилекът е наричан още кралска подправка. В кулинарията е високо ценена подправка. От него се приготвя прочутия балсамов оцет. Италианската кухня е немислима без него.
Идеалните кюфтета са в пропорции 60 към 40Идеалните кюфтета са в пропорции 60 към 40
21 Юли
Балканските народи приготвят някъде между 300 и 400 вида кюфтета. Класическите кюфтета в България се правят от свинска и телешка кайма в пропорции 60:40.
Английски крем кастардАнглийски крем кастард
19 Юли
Английският крем, известен като кастард, служи като основа за приготвяне на разкошни десерти като испански флан, карамелен крем и чаен кастард.
Как да си изсушим сливи?Как да си изсушим сливи?
18 Юли
Сливите са полезни както пресни, така и в изсушен вид. Сливите могат да се изсушат в готварската печка, както и на слънце. Вижте основните тънкости.
Най-здравословните готварски мазниниНай-здравословните готварски мазнини
15 Юли
2
Перфектното олио за готвене трябва да е с високо съдържание на мононаситени и полинаситени мазнини. Предлагаме ви три полезни алтернативи на познатите зехтин и слънчогледово олио.
Как да си приготвим сладко и мармалад от череши?Как да си приготвим сладко и мармалад от череши?
14 Юли
2
Предлагаме ви две вкусни рецепти за сладко и мармалад от череши. Приготвянето им не изисква много усилия. За сметка на това ще ви е необходимо малко повече време.
Как да приготвим перфектен яйчен кремКак да приготвим перфектен яйчен крем
10 Юли
Яйченият крем, известен и като сладкарски, служи за плънка на торти, а с добавка от масло може да послужи и за украса на торти и сладкиши. Той е известен и като крем патисиер.
Най-популярните индийски подправкиНай-популярните индийски подправки
29 Юни
3
Научете повече за спецификите на най-популярните индийски подправки и добавете изтънченост и екзотика на ястията, вдъхновени от Южна Азия.
Как да мариноваме месо за барбекюКак да мариноваме месо за барбекю
16 Юни
1
Месото за барбекю е много по-вкусно, когато е мариновано. Можете да мариновате месото в кисело мляко, лимонов сок, бяло и червено вино.
Кубче бульон променя вкуса на омлетаКубче бульон променя вкуса на омлета
16 Юни
Кубчето бульон подобрява вкуса на всяко ястие. Добавете кубче бульон в сурови яйца и ги изпържете и ще получите великолепен омлет. Кулинарни съвети за готвене с бульон.
Трикове за съхранение на продуктитеТрикове за съхранение на продуктите
11 Юни
Има моменти, в които пазарувате за по-дълго време хранителни стоки. Какво трябва да знаете за съхранение на яйца, зеленчуци, плодове, мляко, месо и други хранителни стоки.
Как се варят зеленчуците от различни цветовеКак се варят зеленчуците от различни цветове
10 Юни
Зелените и оранжевите зеленчуци се варят най-добре на пара или само се бланшират във вряща вода за няколко минути, за да запазят ценните си вещества.