Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на вкусното гювечеТайните на вкусното гювече
11 Март
1
При готвенете в гювечета трябва да се спазва едно важно правило – гювечетата, независимо дали са от глина или от йенско стъкло, се слагат в студена фурна и се затоплят постепенно.
Глазиране на месоГлазиране на месо
11 Март
Глазирането е повъхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта.
Как се прави саламура за сиренеКак се прави саламура за сирене
11 Март
5
Да си направиш сирене се иска майсторлък. И все пак ако сте се справили с това, то трябва да знаете, че съхранението му не е по маловажно от правенето му.
Кое месо колко време се печеКое месо колко време се пече
10 Март
1
Свинското месо се пече средно около час и половина за парче от два килограма. Ако искате да го приготвите алангле, тоест от него да изтича розов сок, времето за печене е по-малко.
Как се бланшират картофиКак се бланшират картофи
09 Март
Картофите се бланшират от 5 до 8 минути. При този процес картофите изсветляват и придобиват по-добър вкус. Предварителната обработка позволява по-бързото им изпържване.
Как се прави оризова каша и за какво е полезнаКак се прави оризова каша и за какво е полезна
07 Март
Оризовата каша е полезно здравословно ястие. Тя е полезна както за малките деца, така и за възрастните. Съществуват много рецепти за приготвяне на оризова каша.
Кремове за фунийки и кошничкиКремове за фунийки и кошнички
07 Март
Ако сте решили да приготвите фунийки и кошнички у дома, тук ще ви помогнем с две рецепти за вкусни кремове, които да използвате за да ги гарнирате.
Съвети за съхраняване и мариноване на маслиниСъвети за съхраняване и мариноване на маслини
07 Март
1
Вижте някои маринати, които ще ви помогнат да съхраните маслините вкусни и ароматни за по-дълго време.
Как се прави маслоКак се прави масло
07 Март
5
Преди много десетилетия, когато са живели прадедите ни са съществували две основни форми на мазнини за хранене. Богатите са яли масло, а бедните свинска мас.
Тайните на тайландската кухняТайните на тайландската кухня
05 Март
Тайландската кухня е популярна по целия свят. Характерно за нея е липсата на каквото и да е измерване на продуктите, както и лютия вкус.
Глазури и украси на тортиГлазури и украси на торти
04 Март
Поставянето на глазурата е крайният етап в приготвянето на тортата, но именно тя представя визуално сладкиша и затова ролята й не бива да се пренебрегва.
Как се прави домашна моцарелаКак се прави домашна моцарела
04 Март
7
Вижте как можете да си направите вкусна моцарела и то в домашни условия. Рецептата е изключително лесна и бърза.
Тайните на крехкото телешко месоТайните на крехкото телешко месо
01 Март
Телешкото месо става вкусно и крехко, ако се спазват някои правила при приготвянето му. За да стане телешкото задушено по-вкусно, преди да го сготвите, го потопете в брашно и го запържете до златисто.