Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се замразяват тестени изделия и сладкишиКак се замразяват тестени изделия и сладкиши
20 Септ.
Все по-честа става практиката замразяване на тестени изделия и сладкиши. Ако искате да съхраните за по-дълъг период от врем любимите ви лакомства има няколко основни правила, които трябва да спазвате.
Как да си приготвим пречистено масло ГхиКак да си приготвим пречистено масло Гхи
19 Септ.
Продуктът с екзотично име всъщност се приготвя лесно в домашни условия, без да се изисква голяма подготовка. Маслото Гхи съдържа ценните витамини Е и А, помага на метаболизма и пречиства организма.
Най-големите митове при избор на хранителни продуктиНай-големите митове при избор на хранителни продукти
17 Септ.
Ще ви разкажем за някои от най-разпространените митове при избор на продукти в хранителния магазин. За жалост те водят до не добре обмислени покупки, които се основават на утвърдени стереотипи и погрешна информация.
Правилно варене на оризПравилно варене на ориз
16 Септ.
18
За да се свари добре оризът, измийте го добре и го варете девет минути, без да отваряте капака на тенджерата. След това оставете още десет минути да престои.
Украсете тортата с цветяУкрасете тортата с цветя
16 Септ.
Украсете направената от вас торта с красиви рози, създадени от маслено-яйчен крем. Охладете ги в камерата на хладилника, за да ви е по-лесно да украсявате тортата с тях.
Сирената с плесенСирената с плесен
13 Септ.
Добавете малко настърган рокфор в ежедневните си ястия и те ще имат невероятен аромат и вкус. Използвайте синьото сирене за поръсване на приготвено на скара месо, още докато е топло.
Мерки за безопасност в кухнятаМерки за безопасност в кухнята
13 Септ.
Върху кухненските гъби се натрупват много бактерии, затова трябва да се сменят често или да се изваряват. Изпичайте добре месото, защото иначе в него остават болестотворни бактерии.
Тайните на сладкишитеТайните на сладкишите
12 Септ.
За да излизат блатовете лесно от тавата, намажете я със студено масло. Изсъхналите бисквити стават меки, ако ги сложите в херметически затворен буркан заедно с парченце ябълка.
Кои са основните ни грешки в кухнятаКои са основните ни грешки в кухнята
10 Септ.
Дори и да смятате, че сте перфектната домакинята, може да допускате неволни гафове в кухнята. Вижте кои са най-честите грешки на домакините.
Най-вкусният бульонНай-вкусният бульон
10 Септ.
Най-вкусният пилешки бульон се получава от кокошка. В китайската кухня се използва троен бульон, а във френската - бял и кафяв бульон.
Тайните на печивотоТайните на печивото
07 Септ.
Кексовете, козунаците и пандишпановите блатове се вадят от формата, след като са изстинали. Горещото тестено изделия се залива със студен захарен сироп, а изстиналото – с горещ сироп.
Сладкарски тайниСладкарски тайни
07 Септ.
2
Да, в кухнята има някои трикове, които ви улесняват живота, съкращават времето за готвене и правят печивата и сладкишите по-вкусни и пухкави. Започваме директно - ето сладкарските тайни, които трябва да знаете.
Правилно хранене с малко средстваПравилно хранене с малко средства
05 Септ.
За да се храните здравословно, не са необходими големи средства. Наблягайте на бобовите култури, отглеждайте подправките в саксии и си правете сандвичи вкъщи.