Все по-честа става практиката замразяване на тестени изделия и сладкиши. Ако искате да съхраните за по-дълъг период от врем любимите ви лакомства има няколко основни правила, които трябва да спазвате.
Продуктът с екзотично име всъщност се приготвя лесно в домашни условия, без да се изисква голяма подготовка. Маслото Гхи съдържа ценните витамини Е и А, помага на метаболизма и пречиства организма.
Ще ви разкажем за някои от най-разпространените митове при избор на продукти в хранителния магазин. За жалост те водят до не добре обмислени покупки, които се основават на утвърдени стереотипи и погрешна информация.
За да се свари добре оризът, измийте го добре и го варете девет минути, без да отваряте капака на тенджерата. След това оставете още десет минути да престои.
Украсете направената от вас торта с красиви рози, създадени от маслено-яйчен крем. Охладете ги в камерата на хладилника, за да ви е по-лесно да украсявате тортата с тях.
Добавете малко настърган рокфор в ежедневните си ястия и те ще имат невероятен аромат и вкус. Използвайте синьото сирене за поръсване на приготвено на скара месо, още докато е топло.
Върху кухненските гъби се натрупват много бактерии, затова трябва да се сменят често или да се изваряват. Изпичайте добре месото, защото иначе в него остават болестотворни бактерии.
За да излизат блатовете лесно от тавата, намажете я със студено масло. Изсъхналите бисквити стават меки, ако ги сложите в херметически затворен буркан заедно с парченце ябълка.
Кексовете, козунаците и пандишпановите блатове се вадят от формата, след като са изстинали. Горещото тестено изделия се залива със студен захарен сироп, а изстиналото – с горещ сироп.
Да, в кухнята има някои трикове, които ви улесняват живота, съкращават времето за готвене и правят печивата и сладкишите по-вкусни и пухкави. Започваме директно - ето сладкарските тайни, които трябва да знаете.
За да се храните здравословно, не са необходими големи средства. Наблягайте на бобовите култури, отглеждайте подправките в саксии и си правете сандвичи вкъщи.