PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да разпознаете качественото вино и шампанско
10 Дек.
Нина Норд
Кулинарни СъветиКарфиолът щади стомаха
07 Дек.
Нина Норд
Кулинарни СъветиСъбудете апетита с канела
04 Дек.
1
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кестените конкурират лимона по витамин СПреди векове гръцката армия оцеляла, защото ядяла кестени. Днес кестените са еднакво вкусни и варени, и печени. Изключително богати са на витамини, микроелементи.
25 Ноем.
3
За добрата домакиня: какво е терин и гретен?Гретен (au gratin или gratinée) обозначава ястие на фурна, залято или покрито отгоре със сирене, кашкавал, мляко, сметана или галета, смесени с бучки масло.
22 Ноем.
Индришето – подправка, лекарство или декоративно растение?Индришето се използва като подправка за компоти, сладка и мармалади. Отглежда се и като декоративно растение, даващо етирично масло.
14 Ноем.
2
Тънкости при приготвянето на паста и пицаТестото за пица може да се замрази в хладилника, ако го замесите с повече мая. Тестото за пица трябва да престои 1 нощ в хладилника, за да стане блатът по-хрупкав.
14 Ноем.
2
Как подправките превръщат вредното в полезноПравилното използване на подправките намалява отрицателното действие на някои продукти. Как да съчетаваме куркума, джинджифил, кориандър, чубрица, черен пипер, канела, шафран, кимион и копър.
02 Ноем.
4
Малки тайни при готвенето на гъбиГъбите са с високо съдържание на вода и белтъчини, което ги разваля бързо. Те трябва да се сготвят пресни. Приготвят се като месото - със всякакви подправки и пасват на пица, яхния, салати и др.
31 Окт.
1
Малки кулинарни тайни за домакини на токчетаВсяка добра домакиня си има трикове и хитрини, които прилага в кухнята, за да приготви майсторски своите ястия. Някои полезни при готвенето.
27 Окт.
Кулинарни тънкости при готвенето на оризЗа да приготвите вкусно ориза задължително го накисвайте предварително във вода. За десерти е подходящ кръглозърнестият ориз. Тънкости при приготвяне и варене на ориз.
26 Окт.
13
Качественият зехтин се продава в тъмни бутилкиНякога Атина подарила маслиновото дърво на жителите на Древна Елада. И днес качественият зехтин се произвежда от Средиземноморието по древна технология.
24 Окт.
1
Време за туршии – технология и тънкости на приготвянетоТуршии могат да се приготвят от всички зеленчуци. Първата стъпка е осоляването и приготвянето на саламура. Многото сол не помага на ферментацията на зимнината. Претакането се прави всеки ден
22 Окт.
Най-известните видове сушиСуши представлява малки хапки филе сурова риба, обвити с варен ориз. Невероятно вкусно, сушито се приготвя за пръв път през 19 век.
19 Окт.
Знаете ли как се ядат морски дарове и специалитети?За да ядете изискано морски дарове и деликатеси, трябва да знаете как да си служите със специални инструменти. Ето как се ядат раци, скариди, миди, стриди, миди и калмари.
11 Окт.
1
Как да запазим витамините на хранитеПлодовете и зеленчуците са най-важният източник на витамини. Животинските продукти също съдържат едни от най-полезните хранителни вещества.
07 Окт.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 075
Основни рецепти
15 319
20 777
Други