Преди да се оплачете, че в хладилника ви няма достатъчно място за продукти, първо направете ревизия – не сте ли сложили на рафтовете нещо излишно?
Много често използваме хладилника на практика като шкаф за храни, които не би трябвало изобщо да се държат на хладно. Дори за някои продукти студът е абсолютно противопоказен.
Така например шоколадът и бонбоните не понасят ниската температура – на повърхността им се появява конденз. Шоколадът посивява и губи вкуса си, а бонбоните, които са опаковани в найлон, дори могат да хванат мухъл.
Противопоказен е студът и за тропическите плодове – бананите, ананас, кивито и мангото. Наровете и фурмите също “мразят” да са на рафтовете на хладилника.
Консервите не трябва да са в хладилника, те издържат достатъчно дълго време и без да са на студено.
Картофите, чесънът и кромидът също нямат работа в хладилника, а доматите губят вкуса си.
Тиквите и пъпешът прекрасно могат да се запазят свежи извън хладилника, стига да не са наранени.
Патладжаните също нямат нужда от студ, те могат да се съхраняват, като се нарежат на кръгчета, подсушат се във фурната и се нанижат на конец като сухи чушки.
Коментари