Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си приготвим сладко и мармалад от череши?Как да си приготвим сладко и мармалад от череши?
14 Юли
2
Предлагаме ви две вкусни рецепти за сладко и мармалад от череши. Приготвянето им не изисква много усилия. За сметка на това ще ви е необходимо малко повече време.
Как да приготвим перфектен яйчен кремКак да приготвим перфектен яйчен крем
10 Юли
Яйченият крем, известен и като сладкарски, служи за плънка на торти, а с добавка от масло може да послужи и за украса на торти и сладкиши. Той е известен и като крем патисиер.
Най-популярните индийски подправкиНай-популярните индийски подправки
29 Юни
3
Научете повече за спецификите на най-популярните индийски подправки и добавете изтънченост и екзотика на ястията, вдъхновени от Южна Азия.
Как да мариноваме месо за барбекюКак да мариноваме месо за барбекю
16 Юни
1
Месото за барбекю е много по-вкусно, когато е мариновано. Можете да мариновате месото в кисело мляко, лимонов сок, бяло и червено вино.
Кубче бульон променя вкуса на омлетаКубче бульон променя вкуса на омлета
16 Юни
Кубчето бульон подобрява вкуса на всяко ястие. Добавете кубче бульон в сурови яйца и ги изпържете и ще получите великолепен омлет. Кулинарни съвети за готвене с бульон.
Трикове за съхранение на продуктитеТрикове за съхранение на продуктите
11 Юни
Има моменти, в които пазарувате за по-дълго време хранителни стоки. Какво трябва да знаете за съхранение на яйца, зеленчуци, плодове, мляко, месо и други хранителни стоки.
Как се варят зеленчуците от различни цветовеКак се варят зеленчуците от различни цветове
10 Юни
Зелените и оранжевите зеленчуци се варят най-добре на пара или само се бланшират във вряща вода за няколко минути, за да запазят ценните си вещества.
Как да се справим с кулинарните грешкиКак да се справим с кулинарните грешки
08 Юни
Ако оризът ви загори точно когато гостите вече са на вратата, извадете го от съда и го превърнете в салата с добавка от подправки и чушки. Превърнете жилавото месо в студен ордьовър.
Тайни за хубав кексТайни за хубав кекс
05 Юни
33
За да приготвите хубав кекс, трябва предварително да охладите яйцата за тестото. Не отваряйте вратичката на фурната, докато кексът се пече, за да не спадне.
Зеленчуци, подходящи за сьомгаЗеленчуци, подходящи за сьомга
01 Юни
Не много храни се съчетават вкусово с този тип риба. Най-подходящите и здравословни комбинации са риба със зеленчуци и пресни подправки.
Как да съхраняваме марулята след измиване?Как да съхраняваме марулята след измиване?
01 Юни
Докато я приготвяте за съхранение се уверете, че я измивате с ледено студена вода, която помага по-дълго време да се запазят вкусовите качества и хрупкавост на зелената салата.
Как да сервираме и консумираме бяло вино?Как да сервираме и консумираме бяло вино?
31 Май
Подходящата температура за бялото вино при сервиране в зависимост от качеството е от 8 до 12 С. Млади резливи вина се пият по-хладки – от 8 до 10 градуса.
Кулинарни съвети за тънкостите в кухнятаКулинарни съвети за тънкостите в кухнята
29 Май
1
Дори да сте отлична домакиня, нали знаете приказката, че човек се учи, докато е жив. Вижте кулинарни съвети за задушаване на месо, печене, съхраняване на салати, варене на картофи и картофено пюре.