Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Кубче бульон променя вкуса на омлета

Кубче бульон променя вкуса на омлета

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Омлет
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
22.00 лв.

Кубчетата бульон, които имат вкус на телешко, пилешко, гъби или зеленчуци, са незаменими помощници в процеса на готвенето. Още Александър Дюма е твърдял, че няма добра кухня, ако в нея не се използва добър бульон.

Френската кухня дължи своята изтънченост в голяма степен на бульона. В днешно време обаче хората предпочитат да използват бульон на кубчета, тъй като рядко могат да отделят няколко часа, за да сварят един наистина хубав бульон, както са го правили бабите ни.

Кубчето бульон се е появило през осемнадесети век. През 1908 г. започнала търговията с кубчета бульон, които в голяма степен облекчили живота на домакините.

Всички знаят, че добавянето на бульон във всяка супа подобрява вкуса й. Това важи също така и за приготвянето на сосове и различни видове основни ястия.

Супа

Но можете да добавите кубчето бульон в солените мъфини. Това ще ги направи много по ароматични и доста по-нискокалорични, достатъчно е само да замените петдесет милилитра олио с петдесет милилитра прясно мляко, в което сте разтворили едно кубче бульон.

Ако искате да направите бърз кекс, кубчето бульон ще ви помогне. Смесете четири яйца, петстотин милилитра прясно мляко, в което сте разтворили едно кубче бульон, двеста грама брашно, една чаена лъжичка бакпулвер, две супени лъжици олио и добавки по избор – кашкавал, шунка, сирене.

Излейте тестото в тясна правоъгълна форма и печете на температура двеста градуса в продължение на половин час. Когато е готов, поръсете с настърган кашкавал и върнете за две минути във фурната.

Добавете намачканото с вилица кубче бульон в разбити сурови яйца и добре разбъркайте. Изпържете, както правите с обикновения омлет. Този омлет обаче ще е с фантастичен вкус.

За да подобрите вкуса на ориза, макароните или качамака, добавете във водата, в която се готвят, кубчета бульон. На един литър вода се полагат две кубчета бульон. Не солете ястието или добавете съвсем малко сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest