Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Коя е тайната съставка на пухкавия омлет?

Коя е тайната съставка на пухкавия омлет?

Коя е тайната съставка на пухкавия омлет

Не бихме се учудили, ако лесен омлет е първото ястие, което сте се научили да приготвяте, както и вероятно ще е първото, което ще покажете на децата си как сами да си приготвят.

Просто защото освен много вкусен, е и лесен за направа. Не ви трябва нищо повече освен тиган, яйца, мляко и подправки по избор. Естествено, за да е още по-вкусен и пухкав омлетът, можете да го приготвите и с някаква плънка, но това отново е супер бърза и лесна процедура.

Омлетът е наистина едно прекрасно ястие, което е хем засищащо, хем диетично и може да се консумира и за закуска, и за обяд, и за вечеря. Понякога дори го предпочитаме пред изисканите гурме ястия, чиято направа отнема прекалено много време.

Колкото и лесно да изглежда приготвянето на омлет обаче, той не може да изглежда достатъчно пухкав, ако не знаете една тайна съставка.

Може да смятате, че добавяйки към яйцата само мляко или сметана, това би ги направило още по-пухкави и вкусни. Да, няма нищо лошо в тази идея, но не това е тайната съставка.

Безценният компонент на вашия пухкав омлет е не друго, а газирана вода. Именно тя предизвиква бухването на омлета и го прави да изглежда неустоимо вкусен.

Като се замислите малко няма и нищо чак толкова странно в това, а дори е и логично. Знаете, че газирана вода се добавя и към баниците, и към каймата за кюфтета, за да са по-бухнали и пухкави.

За да се получат така търсените от вас мехурчета, които са причината омлета да е пухкав, е достатъчно да добавите 1 с. л. газирана вода. Не си мислете, че тя по някакъв начин би променила вкуса на омлета. Единственото, за което ще способства е получаването на заветните мехурчета, които правят омлета да изглежда така въздушен и ефирен.

Пухкав омлет с гъби

Относно плънката на омлета можете да експериментирате, без да вземате под внимание, че сте добавили газирана вода към омлета.

Бъдете изобретателни и изпробвайте омлет с гъби, омлет с чушки или пък добавете шунка към омлета. А защо не кисели краставички или праз.

Не крийте от децата си, че именно газираната вода прави омлетът пухкав и не ги учете да прибавят повече мляко или сметана към яйцата. Когато са ни учили нашите родители да готвим, те просто не са знаели каква е тайната на перфектно пухкавия омлет. Вие вече знаете и не се колебайте да предавате знанията и уменията си на следващото поколение!

Вижте още как се прави омлет на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest