Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да си приготвим яйца на…хартия?

Как да си приготвим яйца на…хартия?

AdminAdmin
Администратор
9504
яйца
Комплект за готвене от 9 части
Качество без компромис:
Комплект за готвене от 9 части
193.84 лв.

Има много разнообрази начини, по които можете да си приготвите вкусни яйца. Едва ли обаче сте се сещали, че можете да си сготвите вкусни яйца на хартия. Според някои домакини този метод е широко разпространен в плевенския край.

За да си ги приготвите е необходимо да се снабдите с един чисто бял лист, няколко яйца, сол, както и с масло или сирене по желание.

Котлонът се загрява на средна степен (нито твърде висока, нито прекалено ниска температура). От хартията се приготвя малко плато, върху което се счукват едно или две яйца. След една-две минути яйцата могат да се разбъркат, като внимателно придържате хартията върху котлона. Този оригинален и интересен метод се основава на обстоятелството, че консистенцията на яйцето не позволява на хартията да се самозапали.

Така само след няколко минути яйцата са готови. Махнете ги от котлона тогава, когато прецените, в зависимост от вкусовите ви предпочитания. По желание можете да добавите малко сол, масло и натрошено сирене.

яйца с пера

За по-голяма екзотика можете да консумирате яйцето направо от хартията, без да се налага да сервирате в отделна чиния.

Интересната рецепта е лесно изпълнима и е изключително забавно, когато я правите това за деца. Разбира се, не бива да им позволявате да приготвят яйцата си сами по този начин.

Яйцата са изключително добър източник на протеини, както и на различни други хранителни вещества. Те предоставят всички основни аминокиселини за хората и осигуряват няколко витамини и минерали, включително витамин А, рибофлавин, фолиева киселина, витамин В6, витамин В12, холин, желязо, калций, фосфор и калий.

Важно е да се знае, че холинът, съдържащ се в яйцата, е важен хранителен елемент за развитието на мозъка и е изключително важен при бременни и кърмещи жени, за да се осигури здравословно развитие на мозъка на плода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Monika Ivanova
Monika Ivanova
най-вкусния начин за приготвяне на яйца...замириса ми на детство и на село :)))
05.05.2016 09:59
Марина
Марина
Много пъти като малка съм яла яйца приготвени на вестник. Така ги правеха едно време по селата. Голяма вкусотия, но не съм сигурна, че ако се приготвят на печка на ток, ще са толкова вкусни, колкото на печка на дърва.
03.05.2016 09:36
Стела
Стела
Много оригинално, лесно и вкусно!
05.09.2012 18:49
1