Най-новата маниакална закуска, която заля интернет пространството, е облачно яйце или яйце в облак, но както и да го наречете, името само говори за текстурата.
Необходими са съвсем малко усилия за приготвянето на тази закуска, но хората обичат сладко изглеждащите яйца, защото те очевидно са вкусни, здравословни и ви гарантират, че ще оберете овациите вкъщи.
Облачните яйца се приготвят по следния начин - първо, отделете жълтъка от белтъка на яйцето (ако ви е трудно да отделите жълтъка от белтъка, може да ползвате празна пластмасова бутилка от вода, с която лесно се изсмуква жълтъкът).
Разбийте белтъка на пяна с миксер с щипка сол и постепенно добавете, ако искате, допълнителни продукти, които ви харесват, като настъргано сирене пармезан, наситнена шунка или малки кубчета бекон.
Поставете пухкавия белтък с форма на облаче върху намазана с олио хартия за печене в тавата, като с лъжичка или с опакото на малка стъклена чашка леко натиснете в средата, за да направите малка вдлъбнатина, където малко по-късно ще пуснете жълтъка.
Печете във фурна, предварително загрята на 180 градуса, от пет до осем минути.
Поставете яйчния жълтък в средата на облачето от белтък (където преди малко оформихме вдлъбнатината) и го върнете във фурната за три минути, преди да сервирате. Ако искате вашите облачни яйца да са по-бели, тогава печете по-малко време, но ако не обичате жълтъкът да е твърде течен, добавете го по-рано, за да има време да се запече повече.
Порция от облачните яйца съдържа около 161 калории и може да бъде поднесена върху препечена филийка с гарнитура пресни зеленчуци, в компанията на леко запечен бекон или шунка, върху различни сандвичи, бургери или сервирана като самостоятелно ястие. Милиони са феновете в Instagram на тези облачни яйца, като често ги определят като вкусни, сладки и най-добрата закуска.
Завладяваща интернет пространството масова прищявка или здравословно и забавно поднесено ястие? Има само един начин да разберете - пригответе си го вкъщи и преценете сами.
Коментари