Бързото приготвяне на омлетите, дразнещият апетита вкус и хубавият външен вид дават възможност на всяка работеща жена да поднесе на семейството си хубава и приятна закуска на цялото си семейство.
Омлетите се приготвят в момента на поднасянето им. Престоялият омлет губи от вкуса и вида си. Обикновено се разбиват от 2 до 3 яйца на човек, посоляват се в момента на изсипването им в тигана.
Яйцата се разбиват до пълното смесване на жълтъците и белтъците и се слагат в него само при условие че маслото е вече сгорещено. В момента преди изсипването им в тигана се прибавя и 1 супена лъжица прясно мляко.
Яйцата не бива да се разбиват, докато станат на течност или на пяна.
В съвременната кухня вече има тигани с различни покрития, които могат да се използват за по-добро пържене на яйцата. Вече на пазара се предлагат и различни форми за вида на самия омлет при пържене.
А разнообразието на рецепти за омлет е голямо - със спанак, с кашкавал, лук или колбас. Важното е да се приготви с много любов и да допринесе за сутрешното настроение на дома, в който сте.
Коментари