Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да приготвим перфектната херинга по руски

Как да приготвим перфектната херинга по руски

Херинга по руски

Макар централните части на Русия да са далеч от моретата, маринованата херингата е сред предпочитаните рибни ястия, когато става въпрос за руската национална кухня. Освен че се приготвя лесно и бързо и става изключително вкусна, тя е и много полезна за здравето.

Доказано е, че намалява лошия холестерол и е особено полезна за консумация през зимния сезон. Ето как можете да приготвите перфектната херинга по традиционни руски рецепти, като се има предвид, че ако маринованата херинга е прекалено солена, тя се накисва предварително в прясно мляко

Предястие от херинга

Херинга с картофи

Необходими продукти: 1 маринована херинга, 7 картофа, 100 г масло, сол на вкус, няколко стръка магданоз или копър

Начин на приготвяне: Херингата се обезкостява и ѝ се маха кожата. Нарязва се на ивички, като опашката и главата ѝ не се изхвърлят, а само се отделят. Подрежда се в специална чиния за риба, така че да образува цяла риба като форма, след което се добавят и главата и опашката ѝ. Отделно се сваряват картофите, обелват се и се подправят със сол. Поднасят се сервирани около рибата, а нарязаното на филийки масло се сервира отделно.

Херинга със зеленчукова гарнитура

Руска салата с херинга

Необходими продукти: 2 мариновани херинги, 4 с.л. масло 4 предварително сварени картофа, 1 сварен морков, няколко парчета сварено червено цвекло, 2 сварени яйца, 2 домата, 1 краставица, няколко стръка копър или магданоз, няколко стръка зелен лук

Начин на приготвяне: Рибата се почиства от кожата, обезкостява се и се нарязва на ивички, но главата и опашката ѝ отново не се изхвърлят. Всички зеленчуци и яйцата се нарязват на кубчета, подправят се с разтопеното масло, ако е необходимо, се подправят със сол и черен пипер на вкус и се подреждат в чиниите, в които ще бъдат сервирани. Отгоре се подрежда рибата, като се запазва формата ѝ и се поднася заедно със стръкчетата пресен лук и копъра или магданоза

Пълнен хляб с херинга

Необходими продукти: 1 маринована херинга, 3 сварени яйца, няколко стръка пресен лук, магданоз и копър, 1 малко пакетче масло, черен пипер на вкус, 1 ръжена франзела

Начин на приготвяне: Франзелата се нарязва на 2 или 3 парчета и се издълбава от вътрешността, така че да се получи тръба, в която да се постави плънката. Рибата се нарязва на много ситно, смесва се с всички останали продукти и подправки, към нея се добавя малка част от хлебната вътрешност и всичко се разбърква много добре. С така приготвената рибна плънка се напълват частите от франзелата, увиват се във фолио и се оставят да престоят няколко часа в хладилника. После се нарязват на филии и се сервират като предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest