История на чесъна и съвети за неговото използване
Кулинарни Съвети

История на чесъна и съвети за неговото използване

Когато чесънът се използва цял, ароматът преминава в сладък, почти орехов вкус, който няма никаква острота. Вижте още съвети за готвенето с чесън.

1

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Кулинарни Съвети - Какво е Пандан и как се готви с него?Кулинарни Съвети

Какво е Пандан и как се готви с него?

08.02.2019

Пандан е тревисто тропическо растение, което расте в Югоизточна Азия. Какво можем да си приготвим с това екзотично растение?

Кулинарни Съвети - Избор на подходящ нож за всеки продуктКулинарни Съвети

Избор на подходящ нож за всеки продукт

06.02.2019

За да имате добри резултати в кухнята, то ви трябват добре начело ножове от висококачествен материал и с удобна дръжка. Но как да изберете подходящ нож за всеки продукт?

Кулинарни Съвети - Сиренето Тофу - новият любимец на шефоветеКулинарни Съвети

Сиренето Тофу - новият любимец на шефовете

03.02.2019

Все още има хора, които ще кажат: О, тофу, то няма никакъв вкус. И да, това е така, но именно тук е силата на соевото сирене, категорични са майсторите в кухнята.

Кулинарни Съвети - Тайната на френските палачинкиКулинарни Съвети

Тайната на френските палачинки

02.02.2019

Палачинките са разпространени по целия свят. В различните култури те имат различни и особени специфики. Франция е гастронoмичен еталон в това отношение.

Кулинарни Съвети - Вкусните тайни на оризаКулинарни Съвети

Вкусните тайни на ориза

01.02.2019

Ако кулиранията е вашето ново хоби, то сме сигурни, че сте срещали затруднения при приготвянето на ориз. Ето няколко вкусни тайни на ориза, които трябва да знаете

Кулинарни Съвети - Леща: Хранене, ползи и как да я приготвямеКулинарни Съвети

Леща: Хранене, ползи и как да я приготвяме

01.02.2019

Лещата е годна за консумация различни семена от семейството на бобовите растения. В тази статия ще ви разкажем всичко за лещата, ползите от нея и как да я готвите.

Кулинарни Съвети - Защо и как се накисва чия?Кулинарни Съвети

Защо и как се накисва чия?

30.01.2019

Един от най-разпространените начини за консумация е чрез накисване на семената чия. Семената абсорбират голямо количество вода много бързо, обикновено до 10 мин

Кулинарни Съвети - Трябва ли да се бели кората на ябълките?Кулинарни Съвети

Трябва ли да се бели кората на ябълките?

29.01.2019

Съществуват спорове дали кората на ябълките трябва да се бели. Според някои мнения кората на ябълките е много по-полезна от сърцевината им. Но трябва ли все пак да белите ябълките?

Кулинарни Съвети - Как да мием плодовете и зеленчуцитеКулинарни Съвети

Как да мием плодовете и зеленчуците

28.01.2019

За да се предпазим от всички вредни вещества, които съдържат, е необходимо да измиваме правилно плодовете и зеленчуците си преди консумация.

Кулинарни Съвети - Ето как се маринова рибаКулинарни Съвети

Ето как се маринова риба

27.01.2019

Рибата е един от най-полезните продукти, чиято консумация е задължителна поне по няколко пъти седмично. Голямо разнообразие от видове, които могат да се приготвят по редица начини, според предпочитанията и вкуса ви. Ето как се маринова риба!