Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Грешки при разбиването на белтъци на снягГрешки при разбиването на белтъци на сняг
01 Март
Разбиването на белтъци доста често се оказва, че е предизвикателство за кулинарите. Трик за несполучливо разбити белтъци на сняг. Първата грешка, която спъва разбиването на белтъците на сняг, е именно това, че ги разбивате в
В какви ястия да използваме Чедър?В какви ястия да използваме Чедър?
27 Февр.
Родина на сиренето Чедър е Англия. То се характеризира със своя ярко жълт цвят, средно твърда текстура, орехови нотки и уникален вкус. Колкото и да е вкусно всичко със сирене Чедър, не е добре да прекалявате с количеството му
Защо се разваля домашното вино?Защо се разваля домашното вино?
24 Февр.
Развалянето на домашното вино може да се дължи на различни фактори - като неправилна хигиена, лоши условия на съхранение или грешки в процеса на ферментация. Защо се разваля домашното вино?
Как се прави контролирано осоляване на месо?Как се прави контролирано осоляване на месо?
21 Февр.
Чрез контролираното осоляване, при което правилно сте управлявали фактори като количество и качество на солта, време и температура на сушене, ще можете да получите идеално осолено месо.
Как да изберем и съхраняваме физалис?Как да изберем и съхраняваме физалис?
20 Февр.
Физалисът, известен още като перуанска ягода или инките злато, е екзотичен плод, който впечатлява не само с уникалния си вкус, но и с богатите си хранителни свойства. Как да изберем и съхраняваме физалиса?
Колко сол се слага в каймата?Колко сол се слага в каймата?
19 Февр.
Предвид огромната консумация на кайма е логично да възникне въпросът колко сол трябва да има в нея. В следните редове ще разгледаме въпроса колко сол би трябвало да добавяте вие самите към каймата, така че тя да се получи хем
Кое вино с кое сирене се поднася?Кое вино с кое сирене се поднася?
19 Февр.
Неслучайно в Италия съществува израза formaggio e vino, който в превод означава сирене и вино“. Срещите на по чашка вино в комбинация със сирена са се превърнали в емблематични. Кое вино с кое сирене се поднася?
Как се работи с изомалт?Как се работи с изомалт?
16 Февр.
Как се работи с изомалт? За какво се използва изомалт? Какви са предимствата на изомалта? Какво трябва да знаем за изомалта?
Най-често срещаните грешки при поднасяне и пиене на виноНай-често срещаните грешки при поднасяне и пиене на вино
13 Февр.
1
Етикет при поднасяне и пиене на вино. Грешки при консумацията на вино. За да се насладим на добрия вкус на виното, е нужно да знаем някои основни правила за неговото
Идеи за бонбони за рожден денИдеи за бонбони за рожден ден
12 Февр.
В зависимост от вкусовете и предпочитанията на рожденика, изборът на бонбони за рожден ден може да бъде вдъхновен от традиционни рецепти, модерни или напълно уникални идеи. Идеи за бонбони за рожден ден
Как да направим истински вкусен зелен боб?Как да направим истински вкусен зелен боб?
11 Февр.
Как се прави най-вкусният зелен боб? Кулинарни съвети при приготвяне на вкусен зелен боб. Техники за готвене на зелен боб по най-вкусния начин. Как се прави най-вкусният зелен боб?
Подходящи подправки за пъдпъдъче месоПодходящи подправки за пъдпъдъче месо
10 Февр.
Подходящи подправки за пъдпъдъче месо. Как да овкусим месо от пъдпъдък? Подходящи подправки за пъдпъдъче месо, с които да приготвите невероятен специалитет.
Полезни свойства на мидитеПолезни свойства на мидите
09 Февр.
Мидите са сред любимите летни ястия, които се сервират с изстудено бяло вино. Освен вкусовите си качества те се отличават и с полезните си свойства, дължащи се на отличния им състав.