Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Готвене с еритритол - идеи и дозиранеГотвене с еритритол - идеи и дозиране
29 Септ.
Еритритолът става все по-популярен като здравословен заместител на захарта в кулинарията. Готвене с еритритол - идеи и дозиране. Как се готви с еритритол? Как се замества захар с еритритол?
Какво можем да си приготвим с хинап?Какво можем да си приготвим с хинап?
26 Септ.
Хинапът се среща често с названието китайска фурма. Хранителен състав и ползи от хинап. Какво да приготвим от хинап? Начинът на консумация на хинапа следва традициите и вкусовите предпочитания в различни части на света.
Какво трябва да знаем при брането на гъбиКакво трябва да знаем при брането на гъби
26 Септ.
Преди да тръгнем за гъби, нужно е да знаем, че вкусното горско разнообразие изисква много опит и внимание, за да се различат характерните признаци които отличават ядливите от неядливите. Какво трябва да знаем при брането на гъби
Как се прави перфектният стек без излишни подправки и маринатиКак се прави перфектният стек без излишни подправки и маринати
25 Септ.
Приготвянето на перфектния стек е изкуство, което не изисква сложни маринати и излишни подправки. Как се прави перфектният стек без излишни подправки и маринати
Заместителите на истинския шоколадЗаместителите на истинския шоколад
19 Септ.
Кои са заместителите на истинския шоколад? С какво можем да заместим истинския шоколад? Какви еквиваленти на шоколада съществуват?
Как да приготвяме здравословни десерти с какаово маслоКак да приготвяме здравословни десерти с какаово масло
18 Септ.
Какаовото масло е универсална съставка, която може да бъде използвана в различни видове десерти. Ето няколко идеи как да включите какаово масло в здравословното си меню
Какви подправки се слагат на ребърцаКакви подправки се слагат на ребърца
12 Септ.
Нека влезем по-подробно в темата за това какви подправки се слагат на ребърца. Подправки за свински ребърца. Подправки за телешки ребърца. Подправки за агнешки ребърца
Най-добрите маринати за ребърцаНай-добрите маринати за ребърца
11 Септ.
За да подготвите перфектната марината за подобряване вкуса на месото, е важно да познавате неговите специфики и характерни особености. Кои са най-добрите маринати за ребърца?
Ориз Басмати или обикновен ориз - кой да изберем?Ориз Басмати или обикновен ориз - кой да изберем?
10 Септ.
Разлики между обикновен ориз и Басмати. В превод от хинди Басмати означава пълен с вкус. Сравняването на двата вида ориз - обикновен и Басмати, показва, че индийският вид е по-здравословен продукт и по-вкусен и полезен със. . .
Как да си направим оранжева сладкарска боя с естествени продуктиКак да си направим оранжева сладкарска боя с естествени продукти
09 Септ.
Оранжевата боя е една от най-често използваните в сладкарството, особено за декорация на есенни и празнични сладкиши. Как обаче да си направите оранжева боя с естествени продукти?
Какво са полизахаридите и какво е тяхното действиеКакво са полизахаридите и какво е тяхното действие
07 Септ.
Полизахаридите са сложни въглехидрати, съставени от дълги вериги на монозахариди, свързани помежду си чрез гликозидни връзки. Какво представляват полизахаридите и какво е тяхното действие?
Как да направим галет в три лесни стъпкиКак да направим галет в три лесни стъпки
04 Септ.
Галетите са прекрасна и значително по-лесна алтернатива на пая, когато, знаете, не ви се прави истински пай. Галетът може да е с ягоди, с праскови, с горски плодове, с боровинки или с джинджифил и круши. Как се прави галет?
Как да си направим жълта сладкарска боя?Как да си направим жълта сладкарска боя?
02 Септ.
Жълтата сладкарска боя е широко използван елемент в сладкарството, който добавя цвят и визуална привлекателност към различни десерти. Как да си направите жълта сладкарска боя? Природни източници на жълт пигмент