Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-добрите смутита за закуска за бременниНай-добрите смутита за закуска за бременни
18 Март
Ето кои са най-добрите смутита за закуска за бременни, техните ползи и как да се приготвят, за да осигурят максимална хранителна стойност. Ползи от смутитата по време на бременност
Как се пече риба на скара - наръчник на новакаКак се пече риба на скара - наръчник на новака
15 Март
Как да изпечем риба на скара? Печене на риба на скара. Съвети при печене на риба на скара. Тънкости при приготвяне на риба на скара. Не всяка риба е подходяща за скара.
Кулинарни хитринки и тайни при готвенето на булгурКулинарни хитринки и тайни при готвенето на булгур
12 Март
Ето кои са кулинарните хитринки и тайни при готвенето на булгур. Преди да започнете готвенето, е важно да изберете правилния тип булгур. На пазара се предлагат различни видове – фин, среден и едър булгур.
Как да изберем качествено бяло вино?Как да изберем качествено бяло вино?
12 Март
Изборът на качествено бяло вино обаче не винаги е лесен, особено за тези, които не са запознати с различните сортове, региони и характеристики на напитката. Как да изберем качествено бяло вино?
Какво да си приготвим с червено цвекло?Какво да си приготвим с червено цвекло?
10 Март
С яркия си цвят, сладък вкус и богатство на хранителни вещества, червеното цвекло заслужава специално място в нашето меню. Ето няколко вкусни и разнообразни начина да си приготвим червено цвекло. Десертите с цвекло
Защо да започнем да използваме млековарка – без загаряне и разливанеЗащо да започнем да използваме млековарка – без загаряне и разливане
10 Март
Млековарката е специално създаден съд за варене на мляко, който предотвратява загарянето и разливането. Какво представлява млековарката. Предимства на млековарката
Грешки в печенето на баницатаГрешки в печенето на баницата
05 Март
Много хора допускат грешки, които водят до неравномерно изпечена, клисава или твърде суха баница. Ето кои са най-често срещаните грешки при приготвянето на баница
5 неочаквани трика за по-вкусно готвене5 неочаквани трика за по-вкусно готвене
05 Март
Готвенето може да бъде не просто необходимост, а истинско удоволствие. Но знаете ли, че някои малки трикове могат да направят ястията ви още по-вкусни? Ето няколко интересни идеи, които ще изведат готвенето ви на друго
Картофи Сорая - какво трябва да знаем за сорта?Картофи Сорая - какво трябва да знаем за сорта?
04 Март
Картофите Сорая се отличават от своите събратя със своите отлични характеристики. Картофите Сорая са ранни картофи, които са много устойчиви на болести. Картофи Сорая в кулинарията
Най-вкусните ястия, които да си приготвите с каймаНай-вкусните ястия, които да си приготвите с кайма
01 Март
От традиционни рецепти до интернационални специалитети, тя присъства в менюто на различни народи по света. В този списък ще ви представим десет от най-вкусните ястия с кайма, които лесно можете да приготвите у дома
Грешки при разбиването на белтъци на снягГрешки при разбиването на белтъци на сняг
01 Март
Разбиването на белтъци доста често се оказва, че е предизвикателство за кулинарите. Трик за несполучливо разбити белтъци на сняг. Първата грешка, която спъва разбиването на белтъците на сняг, е именно това, че ги разбивате в
В какви ястия да използваме Чедър?В какви ястия да използваме Чедър?
27 Февр.
Родина на сиренето Чедър е Англия. То се характеризира със своя ярко жълт цвят, средно твърда текстура, орехови нотки и уникален вкус. Колкото и да е вкусно всичко със сирене Чедър, не е добре да прекалявате с количеството му
Защо се разваля домашното вино?Защо се разваля домашното вино?
24 Февр.
Развалянето на домашното вино може да се дължи на различни фактори - като неправилна хигиена, лоши условия на съхранение или грешки в процеса на ферментация. Защо се разваля домашното вино?