Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Грешки при разбиването на белтъци на сняг

Грешки при разбиването на белтъци на сняг

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Чирак
11
Белтъци на сняг

Разбиването на белтъци доста често се оказва, че е предизвикателство за кулинарите. Често не се получават белтъците на сняг. Навярно значете, че има един сигурен начин за проверка на гъстотата на белтъците - обръщане на купата, в която са разбити, на обратно. Ако не се разтекат и изсипят, може да се радвате на успеха.

Опитните кулинари, и по-точно сладкари, са наясно с тънките моменти от разбиването на белтъците. И не - не е толкова просто и лесно, колкото звучи. Практиката показва, че има много неуспешни опити или поне в началото.

За разбиване на белтъци Ви трябват 3-4 неща. Колко елементарно, нали? Най-общо това са: купа, миксер, сол или пудра захар.

Грешка 1. при разбиване на белтъци

Разбиване на белтъци на сняг

Първата грешка, която спъва разбиването на белтъците на сняг, е именно това, че ги разбивате в пластмасова купа. Пластмасата има свойството да съдържа фини остатъци от предното използване, колкото и качеството да е почистена. Затова най-подходящия вариант е иноксова или стъклена купа.

Да не забравяме, че миксерът също трябва да е почистен старателно. Винаги се започва на ниска степен и постепенно се увеличава до най-високата, когато започне да се сгъстяват белтъците.

Грешка 2. - яйцата са студени

И тук идва грешка номер 2 - яйцата. Колкото и да се опитвате, ако яйцата са студени, провалът е сигурен. Яйцата трябва да преседят на стайна температура. Ако нямате време да изчакате или не сте ги извадили от хладилника предварително, може да ги затоплите в купа с топла вода, но внимавайте да не ги претоплите.

Грешка 3. - дори капка жълтък е достатъчна

Отделяне на белтъци

И следващата важна част от разбиването на белтъците на сняг е внимателното разделяне на белтъците от жълтъците. Дори и капчица жълтък да попадне в белтъците, това ще спъне процеса. Много е важно при счупването на яйцето жълтъкът да се запази цял - така е по-малко вероятно да се стече заедно с белтъка.

Грешка 4. - не ги използвате веднага

Също така е много важно след като сте завършили успешно процеса и сте получили желания резултат, да ги използвате веднага или най-много до 5 минути. В противен случай ще започнат да спадат и да се стопяват.

Трик за несполучливо разбити белтъци на сняг

За всеки провал, разбира се, си има и спасителен пояс. Ако все пак не се получи ефектът, който търсите и белтъците останат течни - пробвайте с няколко капки оцет или лимонов сок.

Вижте още как се разбиват белтъци на пяна, както и как да разбием белтъци на водна баня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest