Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кое вино с кое сирене се поднася?Кое вино с кое сирене се поднася?
19 Февр.
Неслучайно в Италия съществува израза formaggio e vino, който в превод означава сирене и вино“. Срещите на по чашка вино в комбинация със сирена са се превърнали в емблематични. Кое вино с кое сирене се поднася?
Как се работи с изомалт?Как се работи с изомалт?
16 Февр.
Как се работи с изомалт? За какво се използва изомалт? Какви са предимствата на изомалта? Какво трябва да знаем за изомалта?
Най-често срещаните грешки при поднасяне и пиене на виноНай-често срещаните грешки при поднасяне и пиене на вино
13 Февр.
1
Етикет при поднасяне и пиене на вино. Грешки при консумацията на вино. За да се насладим на добрия вкус на виното, е нужно да знаем някои основни правила за неговото
Идеи за бонбони за рожден денИдеи за бонбони за рожден ден
12 Февр.
В зависимост от вкусовете и предпочитанията на рожденика, изборът на бонбони за рожден ден може да бъде вдъхновен от традиционни рецепти, модерни или напълно уникални идеи. Идеи за бонбони за рожден ден
Как да направим истински вкусен зелен боб?Как да направим истински вкусен зелен боб?
11 Февр.
Как се прави най-вкусният зелен боб? Кулинарни съвети при приготвяне на вкусен зелен боб. Техники за готвене на зелен боб по най-вкусния начин. Как се прави най-вкусният зелен боб?
Подходящи подправки за пъдпъдъче месоПодходящи подправки за пъдпъдъче месо
10 Февр.
Подходящи подправки за пъдпъдъче месо. Как да овкусим месо от пъдпъдък? Подходящи подправки за пъдпъдъче месо, с които да приготвите невероятен специалитет.
Полезни свойства на мидитеПолезни свойства на мидите
09 Февр.
Мидите са сред любимите летни ястия, които се сервират с изстудено бяло вино. Освен вкусовите си качества те се отличават и с полезните си свойства, дължащи се на отличния им състав.
С какво да поднесем бяло вино?С какво да поднесем бяло вино?
08 Февр.
Принципи на съчетаване на бяло вино с храна. Ето кои видове бели вина с кои конкретно храни се съчетават най-добре. Белите вина са фини и меки на вкус, затова се съчетават добре с леки ястия, приготвени с малко подправки.
Най-често срещаните грешки при правене на виноНай-често срещаните грешки при правене на вино
07 Февр.
4
Ето кои са най-често срещаните грешки при правене на вино и как те могат да бъдат избегнати. Една от най-големите грешки в производството на вино е използването на грозде с ниско качество.
Вкусни гарнитури за октоподВкусни гарнитури за октопод
06 Февр.
След като уточнихме защо е добре редовно да похапвате октопод, както и че той може да бъде приготвен по различни начини, нека ви покажем и някои много сполучливи гарнитури, които да поднесете заедно с него.
Какво са петифури и как да ги направим?Какво са петифури и как да ги направим?
06 Февр.
Петифурите се сервират в широк диапазон от възможни представяния в края на храненето на коктейл, при поднасяне на кафе или чай. Рецептите за петифури представляват огромно разнообразие, някои се пекат, други са без печене.
Идеи за десерти и сладкиши с петмезИдеи за десерти и сладкиши с петмез
03 Февр.
Преди да ви предложим няколко идеи за десерти с петмез, ще ви обясним и какво всъщност е това. Познат и като рачел или маджун, петмезът има турски произход (на турски е Pekmez) и представлява много сгъстен плодов сироп
Кулинарни хитринки за приготвяне на най-вкусния постен бобКулинарни хитринки за приготвяне на най-вкусния постен боб
02 Февр.
1
Постният боб е едно от най-обичаните ястия в българската кухня. Въпреки че съставките са прости, има няколко кулинарни трика, които ще направят вашия постен боб по-вкусен.