Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кашкавалената извара - как се прави и за какво да я използвамеКашкавалената извара - как се прави и за какво да я използваме
18 Септ.
Как се прави кашкавалена извара. Хранителните ползи и състава на кашкавалената извара. Кулинарно приложение на кашкавалената извара. Рецептата за кашкавалена извара включва следните съставки
Начини за консервиране на гроздеНачини за консервиране на грозде
14 Септ.
Гроздето е бонбонът на природата, пълен с вкус и хранителни вещества. Консервирането на гроздето ви позволява да се насладите на неговата сладост дълго след като е преминал сезонът на беритбата.
Най-добрите домашни бисквитки за следобедно кафеНай-добрите домашни бисквитки за следобедно кафе
07 Септ.
Следобедното кафе се свързва с представата за спокоен разговор с приятни хора в компанията на ароматната напитка, но задължително придружена от нещо сладко. Кои са най-добрите бисквити за следобедно кафе?
Как се прави перфектното плодово сорбе за жегитеКак се прави перфектното плодово сорбе за жегите
28 Август
Сорбето обикновено се прави с плодове и почти винаги е без млечни продукти и мазнини. Златното правило за перфектно сорбе. Точни мерки при приготвяне на сорбе. Спасението за всяко плодово сорбе. Ако сорбето не се е получило
Как правилно да снимаме рецептите си?Как правилно да снимаме рецептите си?
26 Август
1
Едно от най-популярните твърдения в сферата на кулинарията твърди, че хората опитват храната първо с очите. Как правилно да снимаме рецептите си?
В кои ястия да добавяме босилек?В кои ястия да добавяме босилек?
26 Август
Босилекът, със своя отличителен аромат и освежаващ вкус, е универсална билка, която е намерила своето място в много ястия в различни кухни. В кои ястия да добавяме босилек?
Как да използваме прасковите за сладкишиКак да използваме прасковите за сладкиши
24 Август
Прасковите са сочни костилкови плодове с мека и мъхеста кора, имат сладък вкус, който се засилва с узряването им. Знаете ли, че печенето на праскови всъщност засилва вкусът им? Директната топлина дехидратира прасковите
Съвети на диетолог за безопасно печене на скараСъвети на диетолог за безопасно печене на скара
21 Август
Месото, рибата и зеленчуците на скара са типични ястия за август, но са необходими някои предпазни мерки при приготвянето им. Основни указания, за да останете месото ви на скара здравословно и вкусно без токсини
Към какви ястия да добавяме сушени домати?Към какви ястия да добавяме сушени домати?
13 Август
Веднъж изсушени, вкусът на доматите става много по-интензивен. Сушените домати могат да издържат във вашия килер, хладилник или фризер от седмици до години и ако се чудите как да използвате сушени домати, отговорът е прост
Как да си направим слънчогледово брашно?Как да си направим слънчогледово брашно?
12 Август
Слънчогледовото брашно е универсална и питателна алтернатива без глутен на традиционното пшенично брашно. За да направите слънчогледово брашно, ще ви трябват следните съставки
Как бързо да почистите калмари и да ги сварите правилноКак бързо да почистите калмари и да ги сварите правилно
06 Август
1
Как лесно и просто да почистите калмари? Калмарите са много вкусни и здравословни морски дарове, но за да не загубят полезните си качества, трябва да можете да ги приготвите правилно.
Ром и подходящи комбинацииРом и подходящи комбинации
05 Август
Ромът е вид алкохол, дестилиран от захарна тръстика. Консумира се от векове, защото е алкохолна напитка, която може да се получи евтино и в голямо количество, което го прави привлекателен за производство на малки острови с малко ресурси.