Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какъв алкохол се поднася към октопод?Какъв алкохол се поднася към октопод?
30 Януари
Октоподът е деликатес, който впечатлява със своя изтънчен вкус и морски характер. Какъв алкохол се сервира към октопод? Подходящи напитки към октопод.
Как да приготвим Крустада?Как да приготвим Крустада?
29 Януари
2
Днес ще ви запознаем с един френски специалитет, известен като Крустада или гасконски пастис. Крустадата доста прилича и на сладка баница, защото за направата се използват точени кори.
ЛапачоЛапачо
28 Януари
Лапачо (Lapacho), тахибо, пау дарко са наименования на един от многобройните видове чай, получен от кората на дърво с изключително твърда дървесина и невероятен състав. Химичен състав и полезни свойства на лапачо
Подходящи подправки за овкусяване на омариПодходящи подправки за овкусяване на омари
24 Януари
Всеки любител на морските дарове знае, че омарът е изискан деликатес. Кои са подходящите подправки за овкусяване на омарите?
Как да разберем дали октоподът е пресен?Как да разберем дали октоподът е пресен?
23 Януари
Кои са признаците, че октоподът е пресен? Пресен ли е октоподът? Как да познаем, че октоподът е пресен?
Грешките при правене на еклериГрешките при правене на еклери
22 Януари
Дори малка грешка в процеса на печене на еклерите може да доведе до разочароващ резултат – еклери, които не се надуват, са влажни отвътре или губят формата си. Най-честите грешки при печене на еклери и как да ги
Трябва ли да се начуква месото преди готвене?Трябва ли да се начуква месото преди готвене?
21 Януари
Една от най-дискутираните техники за обработка на месо е начукването му. Добре ли е да се начуква месото преди готвене?
Тънкости при направата на домашни тулумбичкиТънкости при направата на домашни тулумбички
20 Януари
Приготвянето на тулумби изисква внимание към детайлите, затова е важно да се избягват някои често срещани грешки. Перфектното пържене е решаващо за хрупкавостта на тулумбите. Олиото трябва да е с подходяща температура
Как се прави пралина и в кои десерти се използваКак се прави пралина и в кои десерти се използва
19 Януари
По същество пралина е сладкарско изделие от смлени карамелизирани ядки. Пралината на прах може да се използва за декорация на сладкиши. За изисканата рецептата с пралина с лешници са нужни следните съставки
Правилното съхранение на маслинитеПравилното съхранение на маслините
19 Януари
Неправилното съхранение на маслини може да доведе до развитие на мухъл или нежелани бактерии, което прави продукта опасен за здравето. Проверявайте редовно маслините за признаци на разваляне като промяна в цвета, миризмата
Съвети при приготвяне на вкусен октоподСъвети при приготвяне на вкусен октопод
17 Януари
Качеството на октопода е от ключово значение за крайния резултат. Преди да започнете готвенето на октопода, е важно да бъде добре почистен. Ето най-важните съвети при приготвяне на вкусен октопод
Как да изцедим сок от зеле?Как да изцедим сок от зеле?
16 Януари
Изцеждането на сок от червено или бяло зеле е лесно, а с добавяне на ябълки и лимон ще получите допълнително свежест и страхотен вкус. Така че нека да се научим как да изцедим сок от зеле и да го пием редовно!
Как да избираме най-качествените маслини?Как да избираме най-качествените маслини?
16 Януари
Един от първите критерии за избор на маслини е техният произход. Когато избирате маслини, обърнете внимание на сорта. Как да разберем кои маслини са с високо качество?