Gotvach.bg»Избрани Колекции»Солена Хамсия Приготвяне
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Пържи в дълбок тиган с олио на 4.5 от 6-та степен до лек загар на пържената хамсия и цаца по бургаски....

Почистете рибата под силна струя студена вода. Отстранете главите и вътрешностите на рибките и ги посолете.
Подредете осолените рибки в предварително...

2

Така хамсията може да издържи до 2-3 седмици в хладилника и да разполагате със свежо мезе по всяко време....

Изплакваме хамсията от солта и отново я поставяме в гевгир. Хамсията подсушаваме добре преди термичната ѝ обработка....

Докато цацата препоръчваме да я приготвяте и хапвате под формата на панирана цаца или пържена цаца, то хамсията е по-подходящо да бъде приготвена...
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 7
53
43
30
21
10
Дай твоята оценка: