Пицата винаги е била кулинарно произведение, което доставя удоволствие на всички сетива. Сега обаче италиански кулинари и изследователи създадоха пица, която е не само вкусна, но и много полезна.
Готвачи и учени обединиха усилия, за да направят тестено изделие, което удължава живота и намалява риска от развитие на ракови заболявания.
Здравословната пица е кръстена Паскалина /вижте я в галерията/. Тя е направена от ингредиенти, характерни за Средиземноморската кухня, но не съдържа животински продукти. В състава ѝ ще откриете храни като броколи, маслини, чери домати.
Полезното изкушение е овкусено още с чили, зехтин, чесън – все съставки, които са известни със своите антиоксидантни свойства. За всички тях се смята, че подобряват качеството на живота и го удължават.
Освен това намаляват риска развитие на злокачествени образувания и се грижат за сърцето. Пица Паскалина дебютира пред публика тази седмица по време на Празника на пицата в Неапол.
Коментари