Бракуваха два тона месо без документ за произход

Месо
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
9.20 лв.
Виж ››

Инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършиха рекорден брой проверки на територията на цялата страна.

От началото на месеца до сега са извършени 9 594 текущи и 2 815 извънредни проверки на различни обекти.

Агнешко месо

Специално внимание се обръща на складовете за търговия на едро, заведенията за обществено хранене, различни обекти за търговия на дребно с храни, пазари и борси за хранителни продукти.

В резултат на извършените внушителни 12 409 проверки във всички области на страната инспекторите от БАБХ са съставили 12 Акта за установяване на административно нарушение и са издадени 64 предписания за отстраняване на установените при проверката нарушения.

При проверките, инспекторите от БАБХ са открили общо 732 килограма продукти от животински произход с неустановен произход.

Яйца

Общо 78 килограма трупно агнешка месо без документи за произход и съответната идентификационна маркировка са открили инспекторите от Областна дирекция на БАБХ в Бургас.

Повече от половин тон (650 кг.) месо с неустановен произход е открито при проверките на инспекторите от Областна дирекция на БАБХ в Русе. Откритите меса и месни продукти са възбранени и бракувани. Предстои унищожаването им в екарисаж.

От началото на засилените проверки за наличие на стоки без необходимите документи за произход и сертификати за качество, са бракувани повече от 2 тона хранителни продукти от животински и неживотински произход.

От Българската агенция по безопасност на храните обявиха, че засиления контрол върху търговските обекти търгуващи с яйца, препакетиращите цехове за яйца, складовете за търговия на едро както и различните заведения за обществено хранене ще продължава да бъде засилен, като пикът му тепърва предстои.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати