Лъжичките за кафе изчезват мистериозно

Лъжичките за кафе изчезват мистериозно

Австралийски учени изучавали над половин година тайнствения живот на металните лъжички за кафе. Те открили, че лъжичките изчезват както от кухните на хората, така и от офисите, независимо от броя на хората, които ги ползват.

За отправна точка на изследването послужил институтът за обществено здраве в Мелбърн. За половин година изчезнали около 60 лъжички от общо 70, т.е. изпарили са се мистериозно почти 90 процента от общия брой.

Учените изчислили, че честотата на изчезването на лъжичките, които са изисканите заместители на чупливите пластмасови бъркалки, е 360, 62 на 100 лъжички.

Според изчисленията на екипа, за да се запази първоначалната цифра от 70 в института по обществено здраве трябва да се купят общо 250 лъжички, като с част от тях ще се допълват липсите.

Най-странното е, че лъжичките не изчезват, защото някой си ги носи вкъщи. Според учените те ще бъдат открити след много години под секции, зад миялни машини и на какви ли още не мистериозни места, за които на никого не е хрумнало да потърси точно там.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати