Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Биопродукти лъжциЗа да познаете биопродуктите, трябва добре да разгледате етикета им. Върху истинските биопродукти с доказано качество трябва да има специална щампа, одобрена от Европейския съюз....
20 Юни
2
Българските биопродукти - гръцки?Само 5 % от произведените биопродукти се реализират на българския пазар. Останалите 95% се изнасят предимно в САЩ, Канада и страните от Европейския съюз....
30 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
21 Септ.
1
Здравословни храни, които си струва да консумирате редовноВсе повече хора, се стремят към здравословен начин на хранене, те внимателно подбират продуктите, които консумират, и силно се интересуват от полезните им свойства.
Здравословното хранене само по себе си означава прием...
06 Май
Струва ли си да плащаме за скъпа храна?За тези храни си струва да плащаме повече:
Прясно месо с високо качество
Често в малките месарски магазини месото е по-скъпо, но е прясно и с високо качество....
25 Ноем.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Пет неща, заради които си струва да му кажете Да!Има разбира се и много причини, заради които си струва да кажете Да, а ето и някои от тях:
- Ако се чувствате привлечени от този човек по онзи първичен и често необясним начин, няма какво толкова да му мислите....
29 Юли
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
08 Февр.
1
Милинки Стой си в къщиИзчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....
03 Март
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
11 Юни
1
Дали си струва да умреш заради този кулинарен деликатес?Секунда невнимание може да им струва живота.
Виждала съм как момче умира пред очите ми, докато търсим морски жълъди, споделя Александа, която от няколко години се гмурка в търсене на скъпия деликатес....
30 Май