Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Риба по италиански в микровълноваНарязаният патладжан се посолява и се оставя да престои 10 мин, след което се измива.
В подходящ съд се слагат всички зеленчуци заедно с олиото, чесъна, бялото вино и подправките....
04 Юни
Ориз по италиански на фурнаСместа се залива с необходимото количество вода, изсипва се тава, поръсва се с настърган кашкавал и се запича в умерено загрята фурна....
23 Ноем.
Пиле по италиански с доматен сосРазтопете маслото със зехтина в тенджера, добавете нарязаното и обезкостено пиле и задушете за 5-10 минути.
Прехвърлете пилешкото в чиния. Добавете лука и чесъна в тенджерата и задушете на бавен огън.
Прибавете доматите...
16 Август
Печени картофи по италиански на фурнаТези печени картофи по италиански на фурна може да поднесете като предястие или гарнитура....
12 Май
1
Пълнено пиле по италиански с картофи и шункаСваляме фолиото и печем още 10 минути, докато се зачерви.
Отделно обелваме и нарязваме на едри парчета картофите. Сваряваме ги в подсолена вода.
Оцеждаме и върху тях слагаме на парчета останалото масло....
03 Дек.
Печено пиле по италиански с розмарин, вино и морска солНа 20-тата минута вкусното печено пиле се полива с останалите 125 мл вино.
Печено пиле по италиански може да се поднесе с печени картофи със зехтин и чесън или задушени зеленчуци с масло и чесън....
12 Февр.
Брускети по италианскиБрускетите по италиански са най-апетитни и ароматни, докато са топли....
09 Март
Чийзкейк по италианскиЧийзкейкът се охлажда и се украсява със сметаната и течния шоколад.
Чийзкейкът по италиански е готов....
15 Февр.
1
Омлет по италианскиТози омлет по италиански се приготвя бързо и лесно, и може да се комбинира много различни зеленчуци.
В Италия добавят и сварена паста към яйцата, сега пропускам, за да е по-малко калоричен омлетът....
20 Септ.
Пастет по италианскиПасира се в блендър с магданоза и ригана и се оставя в хладилник 1 час пак.
После се консумира пастетът по италиански - може върху брускети....
24 Февр.
Салата по италианскиЯбълките се обелват и се режът на ивички.
Шунката също се режи на ивички. Магданозът се реже на ситно.
Добавя се майонеза, подправена с горчица, черен пипер и сол.
Всичко се обърква....
04 Февр.
Миди по италианскиПоставят се в тенджера, заливат се с вода, добавя се бялото вино и се варят, покрити с капак, докато им се отворят черупките;
4. Мидите се изваждат, а марината се прецежда;
5....
07 Февр.
Патладжани по италианскиПатладжаните се измиват, нарязват и се посоляват, след което се оставят да престоят 30 минути, за да се отцеди горчилката.
След това се измиват и подсушават. Червените чушки се изпичат и белят....
26 Юни
Манатарки по италианскиПочистваме гъбите и ги сваряваме за 15-20 минути с подсолена вода, отцеждаме ги и ги задушаваме в маслото.
В тенджера сгорещяваме олиото, прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните гъби, сол, черен пипер и наситнения магданоз...
18 Април
Зеленчуци по италианскиПатладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят, за да се отдели горчивият сок.
Лукът, тиквичките и чушките също се нарязват на колелца, а доматите - на малки кубчета....
16 Август
Пици по италианскиМеси се в машина за хляб или в тестомесачка. Може и на ръка, но става по-хубаво машинно....
06 Февр.
Костур по ИталианскиГотовият костур по италиански сервирайте топъл в компания със свежа салата и хубаво бяло вино.
Добър апетит!...
15 Април
Свинско по италианскиНарязваме месото на хапки, картофите на едро, тиквичките на кубчета и лука на средно едро, магданоза на ситно, чесъна обелен на скилидки.
Всички продукти разбъркваме заедно с подправките черен пипер, сол на вкус.
Изсипваме...
28 Март
Макарони по италианскиСосът се приготвя по следния начин: в сгорещено олио се запържват ситно нарязаните лук и чесън, прибавя се каймата, която се бърка до пълното й натрошаване, прибавя се доматеният сок и подправките, готви се около 15 - 20...
19 Май
1
Палачинки по италианскиВ средата на всяка палачинка сложете по 1 с. л. конфитюр. След като ги прегънете ги наредете в чиния за сервиране и ги поръсете с кристална захар....
13 Май
10
Картофи по италианскиИзпечените картофи издълбаваме с лъжичка (без да ги белим) и ги нареждаме в тенджера, в която сме сипали 2-3 с.л. олио, като отворът трябва да остане от горната страна....
01 Август
Гъби по италианскиДобавете доматения сос, разбъркайте и изчакайте още 3 минути, преди да добавите и кашкавала. За да не загори, бъркайте постоянно, докато се стопи напълно. Сервирайте с поръсен отгоре магданоз....
23 Дек.
2
Спагети по италианскиДобавете половината домати - смлени и оставете сосът да ври, докато се сгъсти и излишната течност се редуцира максимално.
Добавете останалите домати, нарязани ситно....
02 Окт.
6
Шкембе по италианскиДоматите се нарязват на по-едри кубчета, прибавят се към останалите продукти в тенджерата и се оставят да се задушат.
Добавя се нарязаното на малки парченца шкембе. Посолява се и постепенно се налива от бульона....
20 Септ.
Ябълки по италианскиРазточете всяко парче на лист, голям, колкото да завие ябълката.
Прищипете тестото отгоре, за да не се развие. Така приготвените ябълки намажете с разбитото яйце и поръсете със захарта....
12 Окт.