Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Риба по италиански в микровълноваРиба по италиански в микровълнова
04 Юни
Нарязаният патладжан се посолява и се оставя да престои 10 мин, след което се измива. В подходящ съд се слагат всички зеленчуци заедно с олиото, чесъна, бялото вино и подправките....
Ориз по италиански на фурнаОриз по италиански на фурна
23 Ноем.
Сместа се залива с необходимото количество вода, изсипва се тава, поръсва се с настърган кашкавал и се запича в умерено загрята фурна....
Пиле по италиански с доматен сосПиле по италиански с доматен сос
16 Август
Разтопете маслото със зехтина в тенджера, добавете нарязаното и обезкостено пиле и задушете за 5-10 минути. Прехвърлете пилешкото в чиния. Добавете лука и чесъна в тенджерата и задушете на бавен огън. Прибавете доматите...
Печени картофи по италиански на фурнаПечени картофи по италиански на фурна
12 Май
1
Тези печени картофи по италиански на фурна може да поднесете като предястие или гарнитура....
Пълнено пиле по италиански с картофи и шункаПълнено пиле по италиански с картофи и шунка
03 Дек.
Сваляме фолиото и печем още 10 минути, докато се зачерви. Отделно обелваме и нарязваме на едри парчета картофите. Сваряваме ги в подсолена вода. Оцеждаме и върху тях слагаме на парчета останалото масло....
Печено пиле по италиански с розмарин, вино и морска солПечено пиле по италиански с розмарин, вино и морска сол
12 Февр.
На 20-тата минута вкусното печено пиле се полива с останалите 125 мл вино. Печено пиле по италиански може да се поднесе с печени картофи със зехтин и чесън или задушени зеленчуци с масло и чесън....
Брускети по италианскиБрускети по италиански
09 Март
Брускетите по италиански са най-апетитни и ароматни, докато са топли....
Чийзкейк по италианскиЧийзкейк по италиански
15 Февр.
1
Чийзкейкът се охлажда и се украсява със сметаната и течния шоколад. Чийзкейкът по италиански е готов....
Омлет по италианскиОмлет по италиански
20 Септ.
Този омлет по италиански се приготвя бързо и лесно, и може да се комбинира много различни зеленчуци. В Италия добавят и сварена паста към яйцата, сега пропускам, за да е по-малко калоричен омлетът....
Пастет по италианскиПастет по италиански
24 Февр.
Пасира се в блендър с магданоза и ригана и се оставя в хладилник 1 час пак. После се консумира пастетът по италиански - може върху брускети....
Салата по италианскиСалата по италиански
04 Февр.
Ябълките се обелват и се режът на ивички. Шунката също се режи на ивички. Магданозът се реже на ситно. Добавя се майонеза, подправена с горчица, черен пипер и сол. Всичко се обърква....
Миди по италианскиМиди по италиански
07 Февр.
Поставят се в тенджера, заливат се с вода, добавя се бялото вино и се варят, покрити с капак, докато им се отворят черупките; 4. Мидите се изваждат, а марината се прецежда; 5....
Патладжани по италианскиПатладжани по италиански
26 Юни
Патладжаните се измиват, нарязват и се посоляват, след което се оставят да престоят 30 минути, за да се отцеди горчилката. След това се измиват и подсушават. Червените чушки се изпичат и белят....
Манатарки по италианскиМанатарки по италиански
18 Април
Почистваме гъбите и ги сваряваме за 15-20 минути с подсолена вода, отцеждаме ги и ги задушаваме в маслото. В тенджера сгорещяваме олиото, прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните гъби, сол, черен пипер и наситнения магданоз...
Зеленчуци по италианскиЗеленчуци по италиански
16 Август
Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят, за да се отдели горчивият сок. Лукът, тиквичките и чушките също се нарязват на колелца, а доматите - на малки кубчета....
Пици по италианскиПици по италиански
06 Февр.
Меси се в машина за хляб или в тестомесачка. Може и на ръка, но става по-хубаво машинно....
Костур по ИталианскиКостур по Италиански
15 Април
Готовият костур по италиански сервирайте топъл в компания със свежа салата и хубаво бяло вино. Добър апетит!...
Свинско по италианскиСвинско по италиански
28 Март
Нарязваме месото на хапки, картофите на едро, тиквичките на кубчета и лука на средно едро, магданоза на ситно, чесъна обелен на скилидки. Всички продукти разбъркваме заедно с подправките черен пипер, сол на вкус. Изсипваме...
Макарони по италианскиМакарони по италиански
19 Май
1
Сосът се приготвя по следния начин: в сгорещено олио се запържват ситно нарязаните лук и чесън, прибавя се каймата, която се бърка до пълното й натрошаване, прибавя се доматеният сок и подправките, готви се около 15 - 20...
Палачинки по италианскиПалачинки по италиански
13 Май
10
В средата на всяка палачинка сложете по 1 с. л. конфитюр. След като ги прегънете ги наредете в чиния за сервиране и ги поръсете с кристална захар....
Картофи по италианскиКартофи по италиански
01 Август
Изпечените картофи издълбаваме с лъжичка (без да ги белим) и ги нареждаме в тенджера, в която сме сипали 2-3 с.л. олио, като отворът трябва да остане от горната страна....
Гъби по италианскиГъби по италиански
23 Дек.
2
Добавете доматения сос, разбъркайте и изчакайте още 3 минути, преди да добавите и кашкавала. За да не загори, бъркайте постоянно, докато се стопи напълно. Сервирайте с поръсен отгоре магданоз....
Спагети по италианскиСпагети по италиански
02 Окт.
6
Добавете половината домати - смлени и оставете сосът да ври, докато се сгъсти и излишната течност се редуцира максимално. Добавете останалите домати, нарязани ситно....
Шкембе по италианскиШкембе по италиански
20 Септ.
Доматите се нарязват на по-едри кубчета, прибавят се към останалите продукти в тенджерата и се оставят да се задушат. Добавя се нарязаното на малки парченца шкембе. Посолява се и постепенно се налива от бульона....
Ябълки по италианскиЯбълки по италиански
12 Окт.
Разточете всяко парче на лист, голям, колкото да завие ябълката. Прищипете тестото отгоре, за да не се развие. Така приготвените ябълки намажете с разбитото яйце и поръсете със захарта....