Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Царевица в бурканиКогато минат 15 минути от завирането на водата, можете да ги извадите от водата и да ги оставите да изстинат. Междувременно възврете вода на котлона, като на 1 литър течност се падат 20 г сол....
10 Окт.
Царевица с чушкиКогато станат златисти, заливаме с виното и оставяме да се задушават под капак за около 20 минути, като често разбъркваме.
Когато сосът изври, прибавяме царевицата и оставяме да се задуши, като бъркаме често....
31 Юли
Царевица с маслоОтцедете царевицата от излишната течност, загрейте маслото в тиган и я изсипете. Оставете да се задушава с маслото и малко сол под капак за минута-две....
14 Май
2
Царевица с маслоОтцедете царевицата от излишната течност, загрейте маслото в тиган и я изсипете. Оставете да се задушава с маслото и малко сол под капак за минута-две....
14 Май
2
Как да си сварим компотСлед като сварите компотите, извадете ги от водата и ги обърнете с капачките надолу....
22 Август
2
Варена царевица в МикровълноватаЗатова препоръчвам при първите два начина царевицата да се напръска леко с вода, за да стане сочна.
Варената царевица в Микровълновата е готова....
31 Юли
2
Печена царевица с маслоС това ароматно масло намазвайте обилно всеки кочан царевица и го слагайте да се пече на загрята скара.
Изпечете царевицата за около 10 минути от всяка страна или докато зърната омекнат....
14 Януари
1
Варена царевица с маслоОставете маслото във фризер да стегне.
През това време сварете царевицата в достатъчно количество подсолена вода.
Всеки кочан сварена царевица се натърква с ароматното масло и се поднася със сол на вкус....
19 Дек.
Варена царевица с кочанаЦаревицата се почиства от косата и листата. Може да се нарежи на половина, но може да се остави и цяла.
Нареждат се в тенджера една до друга и се покрива с вода....
29 Февр.
3
Консервирана царевица в бурканиС нож се изрязват зърната от кочаните, да не се реже до самия кочан. Зърната се измиват и се поставят в тенджера.
Покриват се с вода и се варят 5 минути. Отцеждат се и се пълнят в буркани....
04 Ноем.
Сладка Царевица с МаслоЦаревицата се изсипва, без да се размразява, в тиган с капак заедно с маслото и се задушава на умерен котлон.
Когато поомекне, се поръсва със сол и се дърпа от котлона....
02 Април
Царевица с пушена сьомгаНарежете доматите на малки парчета, червената чушка - на ситно и парчето сьомга на малки кубчета.
Разбийте заедно зехтина, лимоновия сок, горчицата с малко сол и черен пипер по желание. Залейте съставките и объркайте....
22 Февр.
Варена царевица с маслоМаслото се разтапя и се изсипва върху царевицата. Поднася се гореща....
21 Януари
Царевица за ВарвараСваряваме зърната от царевица, докато се разпукат и омекнат напълно.
След това ги отцеждаме и ги оставяме да се охладят.
Размесваме орехите и стафидите с меда и прибавяме към царевицата.
Да ви е сладко!...
04 Дек.