Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шоколадов мус с аквафабаСлед като шоколада леко се охлади, започнете бавно да го прибавяте към аквафабата, като продължавате да разбивате с миксер, за да не спадне обемът на аквафабата....
18 Март
Веган ореховки с аквафабаПечете веган сладките 20 минути в предварително загрята на 170°С фурна, като в последните 2 минути намалете градусите на 150°С и пуснете вентилатора
Извадете от фурната и преместете веган ореховки с аквафаба на решетка...
03 Февр.
Веган бисквити с аквафабаОтцедете нахута и използвайте отделилата се вода, т.нар. аквафаба. Разбийте в дълбока купа първоначално на ниска и постепенно на висока скорост на миксера....
20 Февр.
Веганов шоколадов мус с АквафабаРазбъркваме за кратко, за да се карамелизират и сваляме от котлона.
Смесваме аквафабата с разтопения шоколад и разбъркваме.
Прехвърляме в чашки и оставяме да стегне в хладилника за 2 часа....
24 Февр.
Веган шоко мус с аквафабаРазтопете на водна баня шоколада и го оставете да се охлади леко. Прибавете подсладителя.
Течността, която се намира в консервата нахут е позната като аквафаба....
22 Август
Веган гофрети с крем от аквафабаАквафабата се разбива с помощта на миксер, постепенно се добавя пудрата захар и накрая лимоновия сок. Разбивайте за около 15 минути.
При сервиране на веган гофрети с крем от аквафаба може да добавите малко сладко....
06 Март
Веган майонеза от нахутена вода (аквафаба)Рецепта за много бърза и лесна домашна веган майонеза с аквафаба, готова точно за 2 минути!...
01 Февр.
1
Веган шоколадов крем-сладолед от аквафабаДобавете захарта и есенцията към разбитата аквафаба, разбъркайте внимателно с лъжица.
Важен момент е да сипвате по 2-3 с.л. от бялата към какаовата смес, а не обратното....
20 Февр.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Салата с печени зеленчуци с аквафаба майонезаПоднасяме чудно вкусната салата с печени зеленчуци с аквафаба майонеза в керамична салатиера, по желание разбъркана или отделно в сосиерка.
Сервираме майонезения дресинг!...
03 Февр.
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Бухти, които се обръщат самиЯйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто....
14 Ноем.
4
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.