Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Целувки с аквафабаЦелувки с аквафаба
05 Юни
Приберете целувките с аквафаба в сух съд....
Шоколадов мус с аквафабаШоколадов мус с аквафаба
18 Март
След като шоколада леко се охлади, започнете бавно да го прибавяте към аквафабата, като продължавате да разбивате с миксер, за да не спадне обемът на аквафабата....
Веган ореховки с аквафабаВеган ореховки с аквафаба
03 Февр.
Печете веган сладките 20 минути в предварително загрята на 170°С фурна, като в последните 2 минути намалете градусите на 150°С и пуснете вентилатора Извадете от фурната и преместете веган ореховки с аквафаба на решетка...
Веган бисквити с аквафабаВеган бисквити с аквафаба
20 Февр.
Отцедете нахута и използвайте отделилата се вода, т.нар. аквафаба. Разбийте в дълбока купа първоначално на ниска и постепенно на висока скорост на миксера....
Веганов шоколадов мус с АквафабаВеганов шоколадов мус с Аквафаба
24 Февр.
Разбъркваме за кратко, за да се карамелизират и сваляме от котлона. Смесваме аквафабата с разтопения шоколад и разбъркваме. Прехвърляме в чашки и оставяме да стегне в хладилника за 2 часа....
Веган шоко мус с аквафабаВеган шоко мус с аквафаба
22 Август
Разтопете на водна баня шоколада и го оставете да се охлади леко. Прибавете подсладителя. Течността, която се намира в консервата нахут е позната като аквафаба....
Веган гофрети с крем от аквафабаВеган гофрети с крем от аквафаба
06 Март
Аквафабата се разбива с помощта на миксер, постепенно се добавя пудрата захар и накрая лимоновия сок. Разбивайте за около 15 минути. При сервиране на веган гофрети с крем от аквафаба може да добавите малко сладко....
Веган майонеза от нахутена вода (аквафаба)Веган майонеза от нахутена вода (аквафаба)
01 Февр.
1
Рецепта за много бърза и лесна домашна веган майонеза с аквафаба, готова точно за 2 минути!...
Веган шоколадов крем-сладолед от аквафабаВеган шоколадов крем-сладолед от аквафаба
20 Февр.
Добавете захарта и есенцията към разбитата аквафаба, разбъркайте внимателно с лъжица. Важен момент е да сипвате по 2-3 с.л. от бялата към какаовата смес, а не обратното....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Салата с печени зеленчуци с аквафаба майонезаСалата с печени зеленчуци с аквафаба майонеза
03 Февр.
Поднасяме чудно вкусната салата с печени зеленчуци с аквафаба майонеза в керамична салатиера, по желание разбъркана или отделно в сосиерка. Сервираме майонезения дресинг!...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Яйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....