Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Овесени бисквити с три ароматаОтделят се белтъците на яйцата. Жълтъците могат да се използват за друго-например крем Брюле.
Белтъците се разбиват /но не на сняг/ заедно със захарта и разтопеното масло. Добавят се брашното, овесените и орехови ядки....
15 Март
Лютеница на фурна Аромата на есентаКогато опитате тази лютеница, ще останете очаровани от нейния чудесния вкус и несравним аромат....
28 Август
Четири сериозни причини да не купувате насипно кафе!Именно това трябва да ви накара да премислите отново дали да купите малко по-евтиното насипно кафе от близката будка или магазинче или да търсите позната марка, добре запечатано и вакуумирано такова....
15 Юли
Туршия за 3 дниЗелето се нарязва на ситно и се претрива с ръце. Морковите се режат на полумесеци, а чушките на малки лентички.
Всички зеленчуци се слагат в голяма тава(за да се съберат и да има възможност да се разбъркват).
Саламурата...
24 Февр.
Питка за почивните дниЗамесва се средно меко тесто и се оставя да удвои обема си покрито с фолио. Разделя се на три топки. Всяка се разточва на кръгла кора и се намазва с масло....
24 Септ.
Бели Нощи - черни дниСлагаме ликьора в една чаша, после джонито. Поставяме на 2 клечки по две черешки и е готово....
27 Май
Бели Нощи - черни дниСлагаме ликьора в една чаша, после джонито. Поставяме на 2 клечки по две черешки и е готово....
27 Май
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
21 Септ.
1
Погача за бебе - 40 дниПрясното мляко се затопля. Добавя се кубчето мая и 1 с.л. захар. Разбърква се и се оставя да се активира. Брашното се пресява в голяма тава.
Прави се кладенче по средата. Чукват се яйцата, като един от жълтъците се отделя...
04 Окт.
Топъл хляб за студени дниВ хладката вода активирайте маята със захарта.
Когато шупне, пресейте вътре брашното и добавете солта.
Тестото става лепкаво, затова бъркайте с дървена лъжица, а не месете. Покрийте и оставете да втаса.
Вземете...
16 Август
Студено Фрапе за топли дниВзимам малко алуминиево фолио и си правя по-голямо топче, което пускам в шишето, с цел да ми помогне с разбиването на кафето.
Тръскам енергично, докато не стане на гъста пяна....
29 Април
3
Течен Шоколад за Коледните ДниВсички знаем за обикновената вода с шоколад на прах, но за тези от вас, които обичат по-пълноценен вкус от горещия си шоколад, тази коледна напитка е за вас!...
21 Дек.
Бърз таратор за летните дниКиселото мляко се изсипва в тенджера и се разбърква. После постепенно се добавя водата.
Краставицата се обелва, настъргва и се добавя към млякото.
Овкусява се със сол и чесън. Накрая се добавя и олиото. По желание...
07 Юли
1
България губи 4-те си сезонаОт десетилетия си задаваме въпроса: Докъде се простира ефектът на глобалното затопляне.
Според група учени от университета във Вашингтон настоящето затопляне на Антарктика не е по-сериозно от това през 30-те години...
18 Септ.
Харисън Форд бавно губи паметта сиЕдна от емблемите на американското кино – актьорът Харисън Форд, губи паметта си. Той е диагностициран със страшната диагноза ретроградна амнезия.
През март месец тази година Харисън Форд претърпя поредния тежък инцидент...
02 Ноем.
Отварачката пред фалит! Губи ресторанта сиФолкпевицата Мария е пред фалит. Тя продава ресторанта си в центъра на София и възобновява кариерата си поради липса на финанси.
Мястото, което Мара превърна в ресторант, ѝ бе предоставено от бащата на настоящия...
12 Април
Трагедия! Сашка Васева губи зрението сиСтрашна трагедия застигна Сашка Васева. Дупнишката Мадона бавно и сигурно губи зрението си.
Васева вече не вижда с дясното си око, а състоянието и на лявото е започнало да се влошава. Певицата призова феновете си...
16 Август
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
18 Април
8
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
08 Февр.
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
26 Септ.
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
11 Юни
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.