Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Вкусни лозови сармички с оризВкусни лозови сармички с ориз
17 Април
1
Когато тенджерата се напълни, долейте вода, колкото да покрие сармите, покрийте с чиния с отвора надолу и варете сармите на слаб огън до пълна готовност! Вкусните лозови сармички с ориз са чудни....
Вкусни постни сармички в гювечВкусни постни сармички в гювеч
29 Дек.
1
Вкусните постни сармички в гювеч са чудни, опитайте ги!...
Бързи и лесни сармички с кълцано месоБързи и лесни сармички с кълцано месо
20 Февр.
Готовите сарми оставяме да поизстинат, за да са готови за соса....
Вкусни лозови сармичкиВкусни лозови сармички
12 Дек.
1
Сипвате една чаша вода, захлупвате с капака и оставяте сармите да къкрят на бавен котлон. Вкусните лозови сармички са готови....
Вкусни зелеви сармичкиВкусни зелеви сармички
31 Август
12
Когато е готово, поднесете в чиния зелеви сармички с наситнен магданоз...
Лозови сармички с булгурЛозови сармички с булгур
06 Април
Лозовите сармички с булгур са готови и може да ги поднесем за обяд....
Зелеви сармички с каймаЗелеви сармички с кайма
02 Февр.
Могат да се сервират с кисело мляко. Добър апетит!...
Сармички с риба тонСармички с риба тон
23 Дек.
Опитвате получената смес и добавяте или не сол по Ваш вкус. Слагате във всяко листо маруля от сместа и завивате на сармички. Нареждате в голямо плато сармичките и поръсвате малко лимон и сол по желание....
Лозови сармички с ядкиЛозови сармички с ядки
27 Март
Сложете сармичките в дълбока тенджера и налейте вода колкото да ги покрие. Варете около 40 минути. Сервирайте с кисело мляко....
Сармички в глинен гювечСармички в глинен гювеч
18 Август
Изплакваме го под струя вода и оставям да се изцеди. В него прибавяме подправките - черен и червен пипер, кимион и сол на вкус (лозовите листа са от саламура) и 1/2 от растителната мазнина....
Постни Сармички с ГъбиПостни Сармички с Гъби
05 Април
На другия ден сармите са още по-вкусни, отколкото в деня на приготвянето им. Добър апетит!...
Постни сармички и пиперкиПостни сармички и пиперки
08 Окт.
Омесете с ръце сместа, така че всички продукти да се смесят. Вземете зелев лист, сложете от плънката, поставете една слива и навийте на сарма....
Лесни сармички с каймаЛесни сармички с кайма
26 Юли
Лукът с гъбите и каймата се задушават и след това се пристъпва към оформяне на сармите. Когато са готови се пекат на умерена температура за 20 минути....
Лозови сармички с каймаЛозови сармички с кайма
28 Юли
При готовност сваляте от огъня и изчаквате малко да изстине, оформяте сармите от лозовите листа и печете на умерина фурна за 20 мин....
Лозови сармички с билкиЛозови сармички с билки
01 Август
В лозовите листа се слага от сместа и се завиват сармичките. Сармите се нареждат в съд за варене, покриват се с топла вода и се варят на бавен огън до готовност. Гарнират се добре с кисело мляко....
Лозови сармички с лещаЛозови сармички с леща
20 Юни
2
Последния картоф нарязваме на кръгчета и с тях покриваме дъното на тенджера.Слагаме по малко от сместа в центъра на лозовия лист и завиваме не много плътни сармички....