Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Акула в белтъкАкула в белтък
03 Февр.
Лимонът се изцежда. Филетата се осоляват и се овалват в брашното. Потапят се в смес от белтъците, лимоновия сок, солта, черния пипер и нарязания на ситно чесън. Запържват се в загрятото олио, като се обръщат внимателно...
Подходящи подправки за свинско месоПодходящи подправки за свинско месо
28 Януари
: - Черен пипер – тази подправка е изключително подходяща за много видове меса....
Подходящи подправки за телешко месоПодходящи подправки за телешко месо
06 Ноем.
1
Да, тук ще наблегнем на това кои са най-подходящите подправки за телешкото, защото не всички биха му паснали. Ето кои подправки можете да добавяте спокойно към вашата телешка гозба....
Подходящи подправки за агнешко месоПодходящи подправки за агнешко месо
08 Май
1
Не е нужно да прилагате много подправки наведнъж, изберете няколко, които ви допадат най-много и подправете с тях. Подходящ начин за овкусяване на агнешкото е шпиковането....
Подходящи подправки за пилешко месоПодходящи подправки за пилешко месо
30 Май
Подходяща подправка за пилешко като заедно с това е много благотворна при хроничен гастрит и колит. Избора на подправки, разбира се зависи от индивидуалния вкус на всеки човек....
Подходящи подправки за пуешко месоПодходящи подправки за пуешко месо
13 Юни
В този случай по правило по-подходящи са именно подправките, популярни в средиземноморската кухня. Вече ги изброихме – това са риган, босилек, черен пипер, розмарин. Магданозът също е особено подходящ....
Пържена акула с брашноПържена акула с брашно
31 Януари
Пържената акула с брашно е готова....
Акула на шайбиАкула на шайби
08 Дек.
От лимоновия сок, соевия сос и солта се приготвя марината и в нея се слагат шайбите акула. Оставят се в хладилника за 30 минути. Отцеждат се от маринатата и се подсушават леко със салфетки....
Акула по марсилскиАкула по марсилски
11 Февр.
Зехтинът се загрява в тенджера и в него се запържва нарязаният на ситно лук до прозрачно. Добавят се нарязаните на малки кубчета домати, счуканите скилидки чесън, шафранът, солта, черният пипер и всичко се залива с предварително...
Акула на скараАкула на скара
30 Май
Разбъркайте в подходяща купичка соевия сос, сока от портокал, кетчупа, скълцан магданоз, лимонов сок, чесън и подправки. От тази смес отделете 60 мл....
Акула в лимон и магданозАкула в лимон и магданоз
20 Януари
Много вкусна Акула в лимон и магданоз....
Котлет от акула с бяло виноКотлет от акула с бяло вино
09 Май
Котлетът от акула с бяло вино е много вкусен....
Филе от акула с руски сосФиле от акула с руски сос
10 Април
1
Поднася се филето от акула полято обилно със соса....
Акула в ароматен сос по корсиканскиАкула в ароматен сос по корсикански
10 Февр.
Рибата се нарязва на тънки ивици и се залива със смес от половината зехтин, нарязания на ситно чесън, коняка, соевия сос и джинджифила. Оставя се за 1 час на хладно. Загрява се останалият зехтин и в него се запържват...
Филе от акула с руски сосФиле от акула с руски сос
10 Април
1
Поднася се филето от акула полято обилно със соса....
Месо от акулаМесо от акула
28 Август
Трябва да се поднася с подходящ дресинг, защото е сухо. Препоръчва се да се накисва в мляко преди топлинната обработка, защото нерядко има дъх на амоняк....
Котлети от акула в панировка от белтъкКотлети от акула в панировка от белтък
28 Февр.
Поръсете котлетите със сол, черен пипер и пресован чесън, напръскайте с лимонов сок и оставете да престоят около 30-40 мин. Разбийте белтъците на пяна с щипка сол. Отцедете котлетите, оваляйте ги в брашно, а после потопете...
Котлети от акула с моркови и чушкиКотлети от акула с моркови и чушки
22 Февр.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещено олио. Когато е готов го прехвърляме в дълбока тенджера. След това нарязваме чушките, морковите и гъбите и ги добавяме към лука. Сипва се вода и се оставя да къкри докато...
Пържоли от акула с гъби и маслиниПържоли от акула с гъби и маслини
22 Март
Нарежете рибата на порции и я подкисeлете с лимонов сок. Оставете да отлежи 15 минути, след което я овкусете с черен пипер и сол. Оваляйте я в галета и я запържете до тъмнозлатист цвят. Извадете рибата в плоска чиния....
Филе от акула на фурнаФиле от акула на фурна
20 Юни
Стека акула посоляваме и поръсваме с черен пипер и зехтин. Поставяме го в намазаната тавичка. Оставяме за около час, да поеме от миризмата. Поставяме във фурната и печем за около 15-20 минути....
Стекове от Акула на ГрилСтекове от Акула на Грил
04 Окт.
Посолете рибата и я оставете така за половин час. В малка паничка счукайте чесъна или го минете през преса за чесън. Нарежете на дребно магданоза. Сложете го при чесъна. Добавете зехтина и разбъркайте. Загрейте грил...
Филета от акула на скараФилета от акула на скара
04 Юли
Тези филета от акула на скара сервирайте голяма зелена салата....
Котлети от акула на параКотлети от акула на пара
06 Дек.
Украсяваме с резени лимон и сервираме котлетите от акула на пара....
Мариновани Котлети от Акула на СкараМариновани Котлети от Акула на Скара
28 Окт.
1
Извадете и сервирайте маринованите котлети от акула на скара, докато е топла....
Пържено Филе от Акула на ТиганПържено Филе от Акула на Тиган
13 Април
Размразете много добре филетата от акула. След като хубаво са отцедени, ги поръсете с малко сол. Оставете ги така за около час. Сипете брашно в чиния и оваляйте парче по парче филето от акула....