Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пухкав козунак в хлебопекарнаПреди да започне да се пече козунакът, се отваря капакът, намазва се с жълтък, поръсва се с захар.
Пухкавият козунак в хлебопекарна е готов....
18 Април
3
Пухкав козунак с шоколадТрите фитила се оплитат на плитка, плетеният козунак се слага в намазана с масло тавичка и така приготвеният козунак с шоколад се оставя на топло да втаса....
18 Март
2
Пухкав козунак на конциМалките козунаци се пекат на 180 градуса около 35 минути на средна скара, без вентилатор, в предварително загрята фурна, а големият козунак около 50 минути.
Пухкавият козунак на конци е много сполучлив....
20 Ноем.
Пухкав козунак за ВеликденПърво разтваряме маята в 50 мл от хладкото мляко. Пресяваме маята в подходящ съд и правим кладенче по средата.
Постепенно слагаме една по една всички съставки и маята. Замесваме меко тесто и го оставяме да втаса на топло...
08 Април
Пухкав козунак с лимонов ароматНамазва се класическият козунак с разбития жълтък и се поръсва със захар.
Печете пухкавия козунак с лимонов аромат на 180°C в предварително загрята фурна за около 30-40 мин....
29 Януари
Пухкав козунак с пресни ягодиЩом се охлади, поръсваме пухкавия козунак с пресни ягоди с пудра захар....
07 Май
Пухкав козунак с богата плънкаПечем пухкавия козунак с богата плънка 15 мин на 150 градуса, увеличаваме фурната на 180 градуса и печем за още 25-30 мин.
Получава се мек и пухкав козунак на конци!...
04 Май
Пухкав козунак с червени боровинкиХапваме пухкавия козунак с червени боровинки топъл.
Страхотна рецепта за вкусен козунак, която можем само да препоръчаме....
19 Април
Моят пухкав козунак за ВеликденВадя и завивам с кърпа, докато моят пухкав козунак за Великден изстине и после вадя от тавата....
20 Април
Много пухкав козунак на конциЗабележка: Изборът на великденски козунак не е лесен, затова можем да ви препоръчаме още няколко безупречни рецепти за козунак като козунак на конци, козунак без месене, царски козунак или пък просто класическия обикновен...
21 Април
Пухкав козунак с локум и орехиКозунакът се пече на 180 градуса за 35-40 минути. Козунакът с локум и орехи е много вкусен....
03 Април
Пухкав козунак с плънка от бадемиГотовият козунак оставете да изстине върху решетка.
Да ви е сладко и Весели празници!...
31 Март
8
Бърз козунак с глазураСмесете рома, портокаловия сок и захарта, бъркайте, докато сместа се сгъсти и побелее и намажете изстиналия козунак....
14 Март
Пухкав козунак с боровинки, локум и мастикаРазбийте много добре яйцата със захарта, прибавете портокаловите корички и останалата част от топлото мляко. След като хубаво се разбърка сипете мастиката.
Другата част от млякото използвайте за активиране на маята. Пресейте...
08 Април
Пухкав козунак на конци, месен в хлебопекарнаПухкав козунак на конци, месен в хлебопекарна е чуден!
Разделете тестото на частите, които са ви нужни за сплитане на козунака, това зависи от начина, по който сте решили да оформите....
17 Април
1
Пухкав и богат козунак с локумОт тези продукти излизат два пухкави и богати козунака с локум....
06 Юни
Много пухкав козунакОформяме козунака, както искаме (на плитка, на руло, на топчета или друго). Намазваме го отгоре с разбит жълтък с олио и печем в умерена фурна до готовност....
17 Февр.
Пухкав козунак без яйцаПоставяме пухкавия козунак без яйца да се пече във загрята фурната на 180 градуса за около 30 минути....
18 Април
Великденски козунак на конци - много мек и пухкавКогато това се случи, слагаме лист хартия за печене върху козунака и печем за още 30 мин.
Великденски козунак на конци - да ви е сладко с тази празнична рецепта!...
14 Април
2
Пухкав класически козунакВтасалото тесто се притиска за да излезе въздухът, разделя се на 2 части, от които ще се оформят 2 големи козунака. Едната половина се разделя на 5 топки, а другата на 4. Оставят се да починат 5 мин....
19 Април
2
Пухкав плетен козунакВтасалото тесто се оплита на 2 козунака и се слага в предварително намазани с разтопено масло форми. По желание отгоре се поръсват с бадеми или захар....
05 Май
Бърз и пухкав тутманикСлагате в купа водата с маята, захарта и 2 л.брашно, разбърквате и оставяте маята да се активира.
Пресявате брашното, добавяте разбитите яйца, олиото, солта, шупналата мая и киселото мляко, в което предварително сте сложили...
23 Ноем.
31