Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пържена щукаОтстранявате ситните люспички или одерете щуката, ако ви е по-лесно.
Ако имате време, кипнете вода и полейте щуката - така по-лесно се чисти, защото кожата й е много твърда. Измийте я нарежете на шайби.
Осолете рибата...
17 Април
Никулденска щукаРибата се измива добре и се почиства на течаща вода. От нея с помощта на нож се оформят филета. Те се овалват в марината от изброените съставки. Съдът се затваря и се прибира в хладилник за 1 час.
След това се вади на...
05 Дек.
Печена ЩукаПо-правило много големите риби се дерат, но с риба до 4 кг., може би и няма да се наложи да я дерете.
Тъй като щуката е малко по-суха риба на дъното на тавата в която ще печем рибата се слагат тънки резенчета сланина....
18 Май
Панирана ЩукаПочистваме и обезкостяваме щуката, така че да се получат филета.
Един час преди да панираме филетата, ги посоляваме, за да може да си поеме солта.
В купа смесваме брашното, яйцето и галетата.
Панирането става по...
28 Март
Задушена щукаПочистете щуката. Нарежете рибата на парчета, или я оставете цяла. Подредете в тенджера под наклон като керемиди.
Залейте с виното, сипете врялата вода, овкусете с черния пипер и солта и задушавайте на тих огън, докато...
07 Февр.
Щука по френскиИзчистете щуката.
Направете марината от водата, оцет и подправките - скилидките чесън, магданоза, дафиновите листа и зърна черен пипер.
Накиснете рибата за 4-5 часа в нея, след което я отцедете и я прехвърлете в намаслена...
30 Април
1
Чорба от ЩукаФилето се почиства от кожа и кости и се измива. В голяма тенджера се задушава наситеният лук, а след него се слагат морковите и картофите /предварително нарязани на кубчета/, след което се долива към 4 ч.ч. вода.
Когато...
03 Окт.
Щука с хрянПоставяме почистените порции щука във вряща подсолена вода, в която сме добавили лимонов сок и нарязаните зеленчукови корени. Варим 12 - 14 минути.
Подреждаме сварените порции в чинии със сметанов хрян и поднасяме....
29 Ноем.
Щука на фурнаХубаво почистете щуката и я нарежете на едри парчета. Всяко парче се посолява и поръсва с прясно смлян черен пипер, след което се овалва в галета, смес от разбитите яйца със соев сос и пак в малко галета.
Парчетата щука...
26 Май
Пудинг от щукаПочистеното филе от щука се смила в машина за меляне на месо или блендер. Загряваме маслото, добавяме брашното и пържим до златиста, след което наливаме прясното мляко и сваряване на умерен огън до получаването на гъст крем...
22 Август
Щука със сайдерПочистете внимателно щуката и я нарежете на 4 порции. Поставете я в подходяща плитка тавичка.
В тенджера смесете сайдера, сметаната и ситно нарязания лук да кипнат, като бъркате непрекъснато.
С така приготвената смес...
07 Юни
Щука на тиганПочистете щуката. Кожата на тази риба е много твърда, така че може да полеете щуката с вряла вода - така ще се изчисти по-лесно.
Нарежете рибата на шайби, посолете и оставете за кратко.
Потопете всяко парче риба в брашно...
02 Февр.
Щука в еър фрайърПочистената и измита щука сложих в голяма купа.
Към нея добавих разбитите яйца, солта, черен пипер, копър, брашното и хубаво разбърках.
Намазних съда на фраера, наредих рибата, полях леко отгоре с мазнина и включих...
27 Май
Ароматна щука на фурнаРибата се измива, изчиства от люспите, вътрешности и хриле. Оставя се цяла.
Смесват се ароматните подправки и с тях се натрива рибата отвън и отвътре. Лукът се нарязва на колелца, лимонът на полукръгчета.
Картофите...
22 Април
1
Печена щука на скараФилетата се измиват и подсушават.
Наръсват се с подправките и се потапят за два часа в прясното мляко.
След това се отцеждат от него, поръсват се с галета и се изпичат на добре намаслена скара до готовност.
Поднасят...
26 Окт.
Пържена щука (предварително маринована)Изчиствам, изкормвам и измивам рибата. Отстранявам перките. Нарязвам я на тънки колелца. В дълбок съд слагам олиото, сол, пипер, лука, нарязан на кръгчета, магданоза и сока от лимона.
Разбърквам и в тази марина слагам...
16 Март
Щука с варени картофиСварете целите картофи и моркови, извадете ги и в същата вода сложете да се вари осолената щука.
Варете рибата 20-тина минути с оцет, сол, черен пипер и дафинов лист.
Поднесете щуката с овкусените картофи....
13 Март
Щука с много магданозНарежете на парчета филето от щука, запържете ги в сгорещеното олио. В същата тази мазнина запържете и нарязаните на ситно целина и лук.
Добавете към тях брашното и овкусете със сол и пипер. Прехвърлете рибата в тава...
13 Март
Задушена щука със сардинаНарязваме почистената щука на порции, поръсваме с лимонов сок и оставяме малко да престои.
Изпържваме в масло ситно нарязаната сардина, лука и малко лимонова кора, прибавяме порциите щука, нарязан магданоз, заливаме със...
06 Дек.
Варени глави от щукаПопарете почистените от хрилете и очите глави, залейте със студена вода, овкусете със солта и подправките, добавете нарязаните лук и моркови, настърганите магданозени корени и варете, докато всичко омекне.
След като свалите...
11 Дек.
Щука в доматен сосВ загрятото олио запържваме почистените и наситнени лук и чесън, докато лукът стане прозрачен.
Прибавяме брашното и червения пипер и разбъркваме внимателно, за да не се образуват бучки. Изсипваме доматите и подправяме...
25 Април
1
Задушена щука със сардинаНарязваме почистената щука на порции, поръсваме с лимонов сок и оставяме малко да престои.
Изпържваме в масло ситно нарязаната сардина, лука и малко лимонова кора, прибавяме порциите щука, нарязан магданоз, заливаме със...
06 Дек.
Пържена щука с брашноОдерете щуките или махнете люспите им.
Кипнете вода и полейте с нея рибата - така ще се изчисти по-лесно, защото кожата е много твърда.
Измийте рибата и я нарежете на шайби. Осолете я, оставете да престои за кратко...
21 Февр.
Пълнена щука по рускиПочистете щуката от люспите, като внимавате да не пробиете кожата.
Отстранете главата и събуйте като чорап кожата от месото, като си помагате с нож, където е необходимо, като така пречупите гръбнака, че опашната перка...
11 Февр.
Как се почиства риба щука?Щуката е едра хищна риба, която е широко разпространена у нас. Може да се срещне почти навсякъде- в Азия, Америка и Европа. Щуката има много добри кулинарни качества. Това я прави подходящо допълнение и съставка в много...
07 Март