Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен»Моите форумни постове
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни постове

АнонименТърся рецепти за бухти и капама
Деметра, твоята рецепта за КАПАМА е доста интересна и знам, че е много вкусна. Не знам, от коя част на България си, но си позволявам малко да те поправя, с най-добри чувства. Рецептата, която представяш с име Капама се нарича Заек-Стифадо и е традиционно блюдо в Средиземноморието, Азия и Северна Африка. В Средиземноморието / Италия, Гърция, о.Кипър/ това блюдо се приготвя с див заек, лукът се запържва в зехтин, а вместо червен пипер се добавят червени домати. Има и Свинско-Стифадо. В Азия /Сирия, Ливан, Израел/ Стифадо се приготвя само от див заек и телешка плешка. /по религиозни причини/ В Африка / Египет, Тунис, Мароко / само от телешко. Би ми било интересно, да ми разкжеш историята на тази твоя рецепта, от къде я знаеш. Благодаря. Васо.