Анонимен
Новак
Моята стенаРецептиСнимкиСтатииСъветиКоментариФорумни темиПостове във форума1За менИзпрати съобщениеточки0
Търся рецепти за бухти и капама
Деметра, твоята рецепта за КАПАМА е доста интересна и знам, че е много вкусна.
Не знам, от коя част на България си, но си позволявам малко да те поправя, с най-добри чувства.
Рецептата, която представяш с име Капама
се нарича Заек-Стифадо и е традиционно блюдо в Средиземноморието, Азия и Северна Африка.
В Средиземноморието / Италия, Гърция, о.Кипър/ това блюдо се приготвя с див заек, лукът се запържва в зехтин, а вместо червен пипер се добавят червени домати.
Има и Свинско-Стифадо.
В Азия /Сирия, Ливан, Израел/ Стифадо се приготвя само от див заек и телешка плешка. /по религиозни причини/
В Африка / Египет, Тунис, Мароко / само от телешко.
Би ми било интересно, да ми разкжеш историята на тази твоя рецепта, от къде я знаеш.
Благодаря. Васо.