Христо Петров
Новак
Моята стенаРецепти5СнимкиСтатииСъветиКоментариФорумни теми32Постове във форума144За менИзпрати съобщениеточки458
И аз не съм съгласен с тези хапчета,отслабваш за известно време и после си разваляш здравето,много внимавайте с тези химични съставки за отслабване!Пробвайте повече движения или разделно хранене
свинско месо - 500 г бут или плешка
домати - 500 г
чушки - 1 бр. люти
захар - 1/2 ч.л.
чесън - 2 скилидки
черен пипер - 10 - 12 зърна
дафинов лист - 1 - 2 бр.
олио - 2 - 3 с.л.
магданоз
сол
Приготвяне на Пасарелски кебап
Нарежете свинското месо на кубчета с големината на кибритена кутия и изпържете до готовност в силно загрятото олио.
Извадете изпърженото месо, приберете го на топло и в същата мазнина сложете настърганите домати.
Добавете захарта, сол на вкус, зърната черен пипер, дафиновите листа и кипнете.
Време е да добавите пресования чесън и лютото чушле. Варете на тих огън до сгъстяване на соса. Върнете свинското при доматите и варете още 7-8 минути.
Ястието традиционно се поднася със задушен ориз.
Коледна погача
Приготвяне:
Продукти:
прясно мляко – 500 мл
яйца – 4 бр.
мая – 40 г
олио – 100 г
брашно – 1.1/2 кг
сол и захар – по 1 с. л.
маково и сусамово семе
Приготвяне:
Отделят се два от жълтъците на яйцата. Брашното се пресява 3 пъти и от изброените продукти се омесва тесто. Така приготвеното тесто се удря 100 пъти върху плота на масата. Получава се меко и пластично тесто. Следва оформлението на погачата, която се оставя да втаса, намазва се с отделените жълтъци и се пече на 200 градуса – 40мин.
От същото тесто отделям малко количество и приготвям гевречета за коледарчетата
:y: