Анонимен
Новак
Моята стенаРецептиСнимкиСтатииСъветиКоментариФорумни темиПостове във форума1За менИзпрати съобщениеточки0
Какво е перфектното меню за вас?
В България много рядко може да попаднеш на прилично написано и добре структурирано меню. В повечето слючаи се наблюдава пълна липса на коцепция. За съжаление това е следствие от липсата на кулинарна култура в нашето общество. Заведенията с претенции за елитна кулинария предлагат пълни безумия на високи цени. Вероятно от абсолютната липса на коректив. Често ще срещнете словосъчетанието -"поширани круши"или още по безумното (пУширани круши). Уверявам ви тази техника на приготвяне се отнася изключително и само за яйца. Това е един от безброй многото примери, които мога да приведа. Оказа се, че малцина знаят, че карначе се пише с (а). Според мен, от начина по който е написано менюто може да добиеш представа, кой и как ще ти го сготви. Ресторантьорският бизнес в България е в клинична смърт. Общата култура на българина също. Трябва да си признаем, че сме много зле, да го изкрещим да се огледаме и да предприемем нещо. Няма перфектни ресторанти. Няма перфектни хора. За съжаление няма и желание. Една поговорка гласи: -Човек е това което яде. Изглеждаше ми глуповата, но се оказа, че глуповатия съм бил аз. л