Мартина Тракова
Помощник Готвач
Моята стенаРецепти138Снимки243Статии1СъветиКоментари180Форумни теми16Постове във форума448За менИзпрати съобщениеточки3188
Нямам такава мания да приготвям смутита.Не ми допадат на външен вид и от там за да ги опитам. Малко са ми като сдъвкано и изплюто...
Никога не съм правила домашни ликьори.Майка ми правеше вишновка и от зелени орехчета,което беше един вид лекарство.
Лидия,то добре салати ,ама малко точки Ще отслабнем и конкурсово! По -скоро готвя различно,от колкото повече като количество. :love:
Ползвам слънчогледово.Купувала съм също и царевично и рапично,като не намирам разлика между всичките.Очаквах ,че рапичното и царевичното ще имат някакъв мирис,но нямаха. :y:
Имам няколко листа с рецепти от баба.Интересното е ,че е изписано името и кой е дал рецептата и ако нещо не ти се получи,отиваш при човека и питаш
Суша всичко събрано от планината(мащерка,листа от диви ягоди,подбел,жълт кантарион,гъби и др.)След като заколим прасе или теле,правим суджуци,бабеци и т.н.
Който се притеснява да не му изтече кашкавала да го сложи за 10 - 15 мин във фризер.Веднага след това панираш,пържиш и ядеш!Друг трик за кашкавал е нашумелия напоследък,завит в точени кори.
Много скромно с тоя телешки език. Ако имам в хладилника телешки език,ама изобщо няма да се чудя какво да го направя.Той може да се яде и с малко сол Стига да е сварен.Бих направила дип от боба и бих добавила маслините към него.Езика или с масло във фурната или паниран.(Скръндзила си се на продукти Сия! :evil: )Иначе го харесвам във фурна със сметанов сос. :y: