Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Мартина Тракова»Моите форумни постове»Страница 2
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Помощник Готвач

Моите форумни постове

Мартина ТраковаМанията Смути
Нямам такава мания да приготвям смутита.Не ми допадат на външен вид и от там за да ги опитам. Малко са ми като сдъвкано и изплюто...
Мартина ТраковаСолено или сладко повече приготвяте?
Приготвям солено повече от сладко.
Мартина ТраковаКажете интересни начини за приготвяне на шаран
Специално шарана го харесвам пържен.Във фурната ми прилича малко на варен и не го харесвам.
Мартина ТраковаИмате ли някаква традиция за Сирни Заговезни?
Единствено спазвам да си вземем прошка и бяла халва задължително.
Мартина ТраковаСпазвате ли пости?
Не постя и никога не съм постила.Може би някой ден.
Мартина ТраковаПриготвяте ли домашни ликьори?
Никога не съм правила домашни ликьори.Майка ми правеше вишновка и от зелени орехчета,което беше един вид лекарство.
Мартина ТраковаПриготвяте ли повече и различни гозби, откакто участвате в конкурса?
Лидия,то добре салати ,ама малко точки Ще отслабнем и конкурсово! По -скоро готвя различно,от колкото повече като количество. :love:
Мартина ТраковаКак се съхраняват приборите с керамично покритие?
За ножове ли става въпрос?Какви са точно приборите?Тави,тенджери?
Мартина ТраковаНачало на кулинарния ви живот
Първото нещо,което сготвих беше пържени картофи и пържени яйца.
Мартина ТраковаПодправката НИГЕЛА
Не съм я чувала,но ще хвърля едно око на някой био магазин от любопитство :y:
Мартина ТраковаС каква мазнина предпочитате да пържите - с царевично или със слънчогледово олио?
Ползвам слънчогледово.Купувала съм също и царевично и рапично,като не намирам разлика между всичките.Очаквах ,че рапичното и царевичното ще имат някакъв мирис,но нямаха. :y:
Мартина ТраковаИмате ли запазени семейни рецепти?
Имам няколко листа с рецепти от баба.Интересното е ,че е изписано името и кой е дал рецептата и ако нещо не ти се получи,отиваш при човека и питаш
Мартина ТраковаКолко често правите домашна питка?
Правя,но не много често.По -скоро правя,ако на някой му се прияде или просто за да уплътня време.
Мартина ТраковаИмате ли Магнити на хладилника?
Имаме около 20 на брой от различни места.Всяко едно носи положителна емоция и хубави спомени.
Мартина ТраковаКакви подправки или други продукти приготвяте сами в къщи? Споделете как ги приготвяте
Суша всичко събрано от планината(мащерка,листа от диви ягоди,подбел,жълт кантарион,гъби и др.)След като заколим прасе или теле,правим суджуци,бабеци и т.н.
Мартина ТраковаТайната на перфектния паниран кашкавал
Който се притеснява да не му изтече кашкавала да го сложи за 10 - 15 мин във фризер.Веднага след това панираш,пържиш и ядеш!Друг трик за кашкавал е нашумелия напоследък,завит в точени кори.
Мартина ТраковаИмпровизации в кухнята
Много скромно с тоя телешки език. Ако имам в хладилника телешки език,ама изобщо няма да се чудя какво да го направя.Той може да се яде и с малко сол Стига да е сварен.Бих направила дип от боба и бих добавила маслините към него.Езика или с масло във фурната или паниран.(Скръндзила си се на продукти Сия! :evil: )Иначе го харесвам във фурна със сметанов сос. :y:
Мартина ТраковаУхание на...чесън :)
Ядем си често чесън особено зимата.На зеления съм голям фен.Не си правим забележки,ако единия е ял!Другия да не е спал!