Анонимен
Новак
Моята стенаРецептиСнимкиСтатииСъветиКоментариФорумни теми1Постове във форумаЗа менИзпрати съобщениеточки0
Въпрос относно подквасване на кисело мляко
Здравейте! Въпросът ми е следния : от известно време се опитвам да си правя кисело мляко като за целта използвам домашно прясно мляко и домашна закваска.Проблемът е че винаги става много водно - все едно е смесица от прясно и кисело
Някой може ли да ми каже защо става така
Права го по следния начин : Изчаквам да стане до към 40 градуса, в една чаена чаша сипвам 1/4 прясно мляко и 2 супени лъжици кисело, бъркам и прибавям към 800 грама прясно - разбърквам и увивам.Чакал съм го различно време - 3 , 4 , 5 часа - все става супер водно.