петък, 18 април
10 факта за бананите, които не знаете
Любопитно

10 факта за бананите, които не знаете

11

Научете 10 факта за бананите, които не знаете. Бананите съдържат повече Витамин B6 отколкото другите плодове. Бананите съдържат калий и помагат срещу високото кръвно налягане.

1

Банани

Банани - Преглед на публикациите и темите за Банани. Намерете всичко, което търсите относно Банани. Приятно гледане на най-актуалните теми, класации и съвети касаещи Банани.
 • Банани - Банани за здрав стомах
  Кое за какво е полезно

  Банани за здрав стомах

  11.03.20140

  Известно е, че бананите имат плътна структура и определено засищат. Изяждането на един банан дневно може да зареди организма с необходимата за деня енергия.

 • Банани - Банани
  Плодове

  Банани

  01.03.20141

  Доказано е, че бананите помагат при депресии, анемия, високо кръвно налягане, запек, махмурлук, язви, стрес, риск от инсулт. Състав на бананите. Кулинарно приложение на банани.

 • Банани - Растенията, които изчезват заради глобалното затопляне
  Кое за какво е полезно

  Растенията, които изчезват заради глобалното затопляне

  06.01.20140

  Експертите имат опасения около съдбата, която очаква любимите и вкусни банани. В последните години се наблюдават редица нападения от вредители и гъбични заболявания върху плода. Застрашено от изчезване е и какаото

 • Банани - Банановото дърво е най-голямата билка на планетата
  Кое за какво е полезно

  Банановото дърво е най-голямата билка на планетата

  29.12.20130

  Бананите са били познати още през 3 век пр. н. е. в Средиземноморския район. Произхода им се търси някъде в Малайзия. Към днешна дата банани могат да се открият в над 100 страни по света.

 • Банани - Бананите са на изчезване
  Кулинарни Новини

  Бананите са на изчезване

  19.12.20130

  Правителството на една от водещите страни по износ на банани – Коста Рика, съобщи, че ситуацията на банановите плантации при тях е кризисна, което означава, че вкусният плод е застрашен от изчезване.

 • Банани - Чесънът и млякото - задължителни в менюто
  Кое за какво е полезно

  Чесънът и млякото - задължителни в менюто

  13.10.20130

  Смята се, че ароматният чесън предпазва от рак на червата, рак на стомаха и от сърдечно-съдови заболявания. Освен тях в класациите на изданията влязоха още няколко вида храни и напитки, ето и кои са те.

 • Банани - Суперхрани за предпазване на сърцето
  Кое за какво е полезно

  Суперхрани за предпазване на сърцето

  07.07.20130

  Съществуват така наречените суперхрани, които могат да помогнат на организма да се предпази от заболявания на сърцето и сърдечно-съдовата система.

 • Банани - Бананите свалят самолета
  Кое за какво е полезно

  Бананите свалят самолета

  31.05.20135

  Сега повечето хора са убедени, че вкусния тропически плод, който спокойно може да се купи от коя да е сергия на пазара, е суперхрана. И са прави и не съвсем.

 • Банани - Храните, които укрепват нервните клетки
  Кое за какво е полезно

  Храните, които укрепват нервните клетки

  07.05.20131

  Широко разпространено е твърдението, че когато човек губи нервни клетки, това е необратим процес, т. е. – нервните клетки не се възстановяват. В скорошно проучване обаче се казва, че подобна регенерация е възможна, но би коствала изключително много усилия

Какво другите търсят

Полезна информация и заръки относно Банани. Готвач.бг се старае да въвежда редовно развлекателни материали на тема Банани. Имаш предложение или критика към сайта? Пиши ни, ще се радваме да подобрим и разнообразим актуалната рубрика Банани. Готвач.бг - най-подробният сайт за кулинарни рецепти, правилно хранене и Банани. Банани, съвети и класации. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.