понеделник, 2 март
Банани, картофи и домати срещу остеопороза
Кое за какво е полезно

Банани, картофи и домати срещу остеопороза

0

Калиевите соли се съдържат в някои плодове и зеленчуци – най-голям процент има в доматите, картофите, както и бананите, затова е най-добре да се увеличи тяхната консумация.

1

Банани

Преглед на публикациите и темите за Банани. Намерете всичко, което търсите. Приятно гледане на най-актуалните теми, класации и съвети касаещи Банани.
 • Банани - Българско село отгледа собствена реколта бананиКулинарни Новини

  Българско село отгледа собствена реколта банани

  10.11.20140

  В санданското село Микрево тази година ще късат банани, които са израснали в селището. Нетипично за нашите географски ширини, в Микрево се радват на собствена бананова реколта.

 • Банани - Здравословни заместители на вредните храниКулинарни Съвети

  Здравословни заместители на вредните храни

  04.11.20140

  Всеки кулинар си има свои техники за сгъстяване на крем супа. Някои си служат с калорични продукти като сметаната например. Тя обаче може да бъде успешно заменена със сладки картофи.

 • Банани - Храните, които не трябва да се съхраняват в хладилникКое за какво е полезно

  Храните, които не трябва да се съхраняват в хладилник

  22.09.20140

  Хладилникът не е най-сигурното място, където трябва да съхраняваме всичките си продукти, защото за някои храни студените температури въобще не са подходящи.

 • Банани - Диетата с банани ни предпазва от инсултДиета при проблеми

  Диетата с банани ни предпазва от инсулт

  11.09.20140

  Хранителен режим, който е богат на банани, както и на други продукти, съдържащи калий, могат да помогнат за намаляване риска от инсулт, показват резултати от скорошно проучване.

 • Банани - Бананите и кашкавалът приспиватКое за какво е полезно

  Бананите и кашкавалът приспиват

  30.07.20140

  Млякото и млечните продукти карат организма да заспи, защото съдържат триптофан. Бананите, домашно отгледаните кокошки и медът също действат приспивно.

 • Банани - Свръхбанани ще борят глада в АфрикаЛюбопитно

  Свръхбанани ще борят глада в Африка

  24.07.20140

  Според специалистите нов вид ГМО банани може да подобри живота на милиона хора, населяващи Африка. Те обещават, че свръхбананите много скоро ще бъдат тествани за консумация в САЩ, като проверката на плодовете щяла да продължи месец и половина.

 • Банани - Заловиха банани с кокаин в ПортугалияКулинарни Новини

  Заловиха банани с кокаин в Португалия

  05.07.20140

  Пратка от колумбийски банани беше конфискувана от органите на реда в Португалия, защото в плодовете беше намерен кокаин. Банани с кокаин са били намерени и в местните супермаркети.

 • Банани - Стафиди 3 пъти в седмицата свалят кръвнотоХранене при проблеми

  Стафиди 3 пъти в седмицата свалят кръвното

  15.05.20140

  Яденето на стафиди се насърчава от лекарите, тъй като в стафидите се съдържат фибри, антиоксиданти, освен това имат и нисък гликемичен индекс. Стафидите помагат за регулиране на кръвното налягане

 • Банани - Десет факта за бананите, които не знаетеЛюбопитно

  Десет факта за бананите, които не знаете

  22.03.201414

  Научете 10 факта за бананите, които не знаете. Бананите съдържат повече Витамин B6 отколкото другите плодове. Бананите съдържат калий и помагат срещу високото кръвно налягане.

 • Банани - Банани за здрав стомахКое за какво е полезно

  Банани за здрав стомах

  11.03.20140

  Известно е, че бананите имат плътна структура и определено засищат. Изяждането на един банан дневно може да зареди организма с необходимата за деня енергия.

Какво другите търсят

Полезна информация и заръки относно Банани. Готвач.бг се старае да въвежда редовно развлекателни материали. Имаш предложение или критика към сайта? Пиши ни, ще се радваме да подобрим и разнообразим актуалната рубрика. Готвач.бг - най-подробният сайт за кулинарни рецепти, правилно хранене. Банани, съвети и класации. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.