четвъртък, 24 юли
Морските дарове - на трапезата от древността до днес
Любопитно

Морските дарове - на трапезата от древността до днес

0

Морските дарове са присъствали на трапезата още на древните хора. Какви морски дарове предпочитат в различните страни. Как приготвят скариди, раци, омари.

1

Скариди

Списък на статиите касаещи Скариди. Научете това, което ви трябва. Разгледайте любимите материали, идеи и препоръки на тема Скариди.
 • Скариди - СкаридиРиба и Морски Дарове

  Скариди

  04.03.20140

  Скаридите са най-известната морска храна. Като повечето морски дарове, скаридите са полезна и пълноценна храна. Кулинарна употреба на скариди. Състав на скаридите.

 • Скариди - Как се консумират коктейлни скаридиКулинарни Съвети

  Как се консумират коктейлни скариди

  30.07.20130

  Скаридите се ядат с ръце или с виличка за морски дарове, с три зъба и къса дръжка – в зависимост от начина на сервиране. Пържените скариди се консумират с нож и вилица, а ако не са им махнати опашките, може да ги ядете и с пръсти

 • Скариди - Как да чистим скаридиКулинарни Съвети

  Как да чистим скариди

  09.07.20130

  Процесът на почистването на скаридите започва с отстраняването на главата им. Това става, като с едната ръка се държи тялото, а с другата главата на скаридата. Леко се правят движени нагоре и надолу, като леко се издърпва от тялото.

 • Скариди - Морските продукти са адски вкусни със сос Фра ДиаволоКулинарни Съвети

  Морските продукти са адски вкусни със сос Фра Диаволо

  22.10.20120

  Изненадайте гостите със скариди със сос Фра Диаволо, който е много подходящ за морски дарове. Фламбираното ястие е ефектно, но и адски вкусно заради букета от ароматни подправки.

 • Скариди - Кухнята на любовтаКое за какво е полезно

  Кухнята на любовта

  17.10.20120

  Как с помощта на няколко храни в кухнята да направим сексуалния си живот по-разнообразен. Медът, Алое Вера, скаридите, шоколадът, ванилията са афродизиаци повишаващи либидото.

 • Скариди - Салати със скаридиКакво да сготвя

  Салати със скариди

  03.04.20120

  Морските дарове, освен че са много вкусни, са и изключително полезни за организма на човек. Те са много подходящи и ако сте на диета, защото са много нискокалорични.

 • Скариди - Ползата от морските даровеКое за какво е полезно

  Ползата от морските дарове

  12.01.20120

  Морските дарове се усвояват много по-бързо и лесно, отколкото свинското и телешкото месо. Морските дарове са нискокалорични и са подходящи за вкусни салати и различни ястия.

 • Скариди - Идеи за нетрадиционни салатиКулинарни Съвети

  Идеи за нетрадиционни салати

  10.10.20110

  Изненадайте гостите си с нетрадиционни салати, в които се съчетават банани и скариди и калмари и гъби. Пригответе японска салата от авокадо със скариди.

 • Скариди - Във Венецуела – сладолед с риба тонКулинарни Съвети

  Във Венецуела – сладолед с риба тон

  15.06.20110

  Кафене във Венецуела предлага на клиентите си сладолед с риба тон. На много места по света сладоледът не е само десерт, а гарнитура към ястията и има вкус на скариди и лук.

Какво другите търсят

Материали и съвети относно Скариди. Готвач.бг се стреми да публикува често различни статии. Имаш предложения или критики към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да разширим и разнообразим нашата секция. Готвач.бг - българският портал за готварски рецепти, здравословно хранене. Скариди, препоръки и идеи. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук. Готвач.бг - твоят кулинарен портал.