Вълшебството на пчелния прашец
Кое за какво е полезно

Вълшебството на пчелния прашец

0

Пчелният прашец е пряк продукт на цветния прашец. Цветният прашец представлява мъжките полови клетки на растенията, които се намират в тичинките. Пчелите събират пчелния прашец като едновременно с това опрашват растенията.

1

Кулинарни Статии

Кулинарни и любопитни статии, здравни съвети, полза от продуктите, съчетание на подправките, хранителни режими, здравословно хранене и много други... Всички кулинарни статии от Готвач.бг на едно място.
Кулинарни Статии - Солените храни са по-добри за поддържане на тялото хидратираноКое за какво е полезно

Солените храни са по-добри за поддържане на тялото хидратирано

23.04.20170

Всички знаем, че от солените храни ожадняваме. Звучи логично, но дали е вярно? Не и според ново международно проучване. Новата теория е на група учени, които изследвали как се отразява продължителната изолация на човек.

Кулинарни Статии - Най-голямата шопска салата бе приготвена в ОхридКулинарни Новини

Най-голямата шопска салата бе приготвена в Охрид

23.04.20170

Въпреки че е позната като български специалитет, македонци забъркаха най-голямата шопска салата, достойна за рекорд на Гинес. Кулинарният рекорд е дело на готвачите в хотел Гарден, в Охрид.

Кулинарни Статии - Колко точно минерална вода трябва да пиемКое за какво е полезно

Колко точно минерална вода трябва да пием

23.04.20170

Ползите от минералната вода са многобройни, но, както при повечето дарове от природата, не трябва да прекаляваме с нея. Тя има най-силно въздействие върху човешкия организъм, когато я пием сутрин на гладно.

Кулинарни Статии - Прахановата гъба - мощен източник на здравеКое за какво е полезно

Прахановата гъба - мощен източник на здраве

22.04.20170

Прахановата гъба е разпространена в цялата страна. Тя е паразитна и се среша върху широколистните дървета. Латинското й име е Fomes fomentarius. Спада към семейство Polyporaceae. Плодното тяло е с формата на копито. Сиво, сиво-бяло или тъмносиво.

Кулинарни Статии - Бахарат - универсалната арабска смесКулинарни Съвети

Бахарат - универсалната арабска смес

22.04.20170

Бахарат е арабска универсална смес от различни подправки, които са характерни в кухнята на Близкия изток. Само една щипка от уникалната смес променя до неузнаваемост вкуса на различни сосове, супи, зърнени храни, зеленчуци, варива и месо.

Кулинарни Статии - Силата на фитохимикалите и как да си ги набавимКое за какво е полезно

Силата на фитохимикалите и как да си ги набавим

21.04.20170

Смята се, че фитохимикалите, съдържащи се в повечето храни от растителен произход, са изключително полезни за предотвратяване на много заболявания. Знае се за съществуването на хиляди фитохимикали.

Кулинарни Статии - Паста-чудо за загорели мазнини по съдоветеЛюбопитно

Паста-чудо за загорели мазнини по съдовете

20.04.20170

Загорелите мазнини по съдовете са неизбежни, както и премахването им. Дори с помощта на скъпи препарати не е лесно. Но има доказана рецепта за това и са нужни само две съставки за приготвянето на тази чудо-паста.

Какво другите търсят