Карагенан - какво е и защо е вредно?
Кое за какво е полезно

Карагенан - какво е и защо е вредно?

Макар да е в състава на толкова много продукти, карагенанът съвсем не е безобиден. При продължителна употреба Е407 създава дискомфорт и възпаления на стомашния тракт, което прераства в язва и се превръща в хронично заболяване

1

Кулинарни Статии

Кулинарни и любопитни статии, здравни съвети, полза от продуктите, съчетание на подправките, хранителни режими, здравословно хранене и много други... Всички кулинарни статии от Готвач.бг на едно място.
Кулинарни Статии - Осем уникални ползи от хапването на ананасКое за какво е полезно

Осем уникални ползи от хапването на ананас

21.10.2018

Ананасът е невероятно вкусен и здравословен тропически плод. Ананасите са нискокалорични, но имат невероятни хранителни качества. Те съдържат различни витамини и минерали и са особено богати на витамин С и манган

Кулинарни Статии - Основни видове хлябЛюбопитно

Основни видове хляб

21.10.2018

В българската традиция няма по-голям от хляба и това е правило, което се спазва от хиляди години. Пред хляба не се говорят лоши думи, към него се подхожда с уважение и почит. Затова и всеки ценен гост се посреща на вратата с хляб и сол.

Кулинарни Статии - Как да храним мускулите?Кое за какво е полезно

Как да храним мускулите?

21.10.2018

Добре оформеното и хармонично тяло с релефни мускули винаги ще е на мода. Достатъчно е да намерите баланса между редовните тренировки и качествената храна. А ето кои са храните, които подхранват мускулите?

Кулинарни Статии - Хранене при отстранени сливициХранене при проблеми

Хранене при отстранени сливици

21.10.2018

Сливиците са орган, който служи като бариера. При лека настинка те се възпаляват и зачервяват и така недопускат навлизане на заразата по-дълбоко. Ако обаче по медицински причини се налага те да бъдат премахнати, трябва да внимавате с храната

Кулинарни Статии - 11 от най-големите лъжи в джънк фууд индустриятаКое за какво е полезно

11 от най-големите лъжи в джънк фууд индустрията

21.10.2018

Чист маркетинов трик е в храните, предназначени за деца, да бъдат упоменати съставки, считани за здравословни. Производителите на храни често поставят малки количества здравословни съставки, за да заблудят хората, че целите продукти са здравословни.

Кулинарни Статии - Полезно ли е наистина сиренето?Кое за какво е полезно

Полезно ли е наистина сиренето?

21.10.2018

В магазинната мрежа можете да се ориентирате за качеството на сиренето по два основни критерия – знак БДС и цена. Ниската цена със сигурност е сигнал, че нещо в качеството на сиренето не е на ниво.

Кулинарни Статии - Най-чистите и най-замърсени плодове и зеленчуциКое за какво е полезно

Най-чистите и най-замърсени плодове и зеленчуци

20.10.2018

Изборът на биопродукти е най-доброто, което може да направите, за да си решите проблема с пестицидите в плодовете и зеленчуците. Ако биохраните не са по джоба ви, изберете фермерските продукти.

Кулинарни Статии - Намалете солта, компенсирайки с пикантни храниКое за какво е полезно

Намалете солта, компенсирайки с пикантни храни

20.10.2018

Всеки знае, че прекалената консумация на някои храни не води до нищо добро. Подобна е ситуацията и със солта. Ако прекаляваме с яденето на твърде сол и солени храни, може да си докараме високо кръвно налягане и сърдечно-съдови заболявания.

Кулинарни Статии - Как да подобрим вкуса на ракията?Кулинарни Съвети

Как да подобрим вкуса на ракията?

20.10.2018

Няма по-вкусна храна от домашно приготвената! Същото е и с аперитива. Ракиджийте обикновено държат на собствената си реколта и не признават купешката. Те обаче започват все по-често да използват ароматни вещества, които да подобрят вкуса на ракията

Кулинарни Статии - Коя захар е полезна за зъбите?Кое за какво е полезно

Коя захар е полезна за зъбите?

20.10.2018

Знаете ли, че има полезна захар за зъбите ни? Да, да -чухте правилно. Полезната за зъбите ни захар са така наречените нехранителни подсладители

Кулинарни Статии - Как да подобрим вкуса на виното?Кулинарни Съвети

Как да подобрим вкуса на виното?

20.10.2018

In vino veritas! Във виното е истината, а истинският майстор знае, че същото важи и за вкуса. Ето няколко малки хитринки, с които вашето вино да впечатли ценителите